ΕΒΕΠ: Μετατόπιση του εμπορίου από τους μικρότερους στους μεγαλύτερους

ΕΒΕΠ: Μετατόπιση του εμπορίου από τους μικρότερους στους μεγαλύτερους

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ UPD 14:16 Δημιουργία 28/02/19, 14:14

Μετατόπιση του τζίρου, κατά τη διάρκεια των χειμερινών εκπτώσεων, από τους μικρότερους στους μεγαλύτερους του εμπορίου περίπου 7-8%, αλλά και μείωση του τζίρου των εμπορικών καταστημάτων που κυμαίνεται 5-10% το πρώτο δίμηνο του έτους διαπιστώνει το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιά.

Τα στοιχεία αυτά αναφέρονται σε ανακοίνωση του επιμελητηρίου ενώ ο πρόεδρος του ΕΒΕΠ Βασίλης Κορκίδης σε δηλώσεις του σχετικά με την πορεία της οικονομίας σημείωσε ότι εξακολουθεί η πραγματική οικονομία να αντιμετωπίζει κινδύνους. Σε αυτό το πλαίσιο ανέφερε ότι η ανταγωνιστικότητα είναι επισφαλής, ότι παρατηρείται κόπωση στις μεταρρυθμίσεις, ενώ πρόσθεσε ότι οι επικείμενες εκλογές ενδέχεται να προκαλέσουν καθυστερήσεις σε τομείς όπως οι επενδύσεις, οι ιδιωτικοποιήσεις και η λειτουργία δημοσίων υπηρεσιών.

Τέλος, δήλωσε πως, τα υπερπλεονάσματα δημιουργούν «υποανάπτυξη», ενώ η παρατεταμένη προεκλογική περίοδος δημιουργεί αβεβαιότητα στο οικονομικό περιβάλλον και διαμορφώνει μικτές τάσεις στις μελλοντικές επιχειρηματικές προσδοκίες.

Αν σου άρεσε κάνε