Εύσημα από τον Γάλλο πρέσβη για την Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα

Εύσημα από τον Γάλλο πρέσβη για την Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ UPD 18:07 Δημιουργία 28/02/19, 18:04

Με τα καλύτερα λόγια για την επερχόμενη σύσταση της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας μίλησε την Πέμπτη ο πρέσβης της Γαλλίας στην Ελλάδα, Κριστόφ Σαντεπί, από το 4ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών.

Μιλώντας στο πάνελ της συζήτησης με θέμα «Αναπτυξιακή Τράπεζα: Δυνατότητες & Προοπτικές», ο κ. Σαντεπί αναφέρθηκε στη σημασία ίδρυσης μιας δημόσιας αναπτυξιακής τράπεζας, λέγοντας πως είναι απαραίτητη για τη χρηματοδότηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και για την υποστήριξη της λειτουργίας τους.

Αναφερόμενος στη γαλλική εμπειρία, είπε πως η Αναπτυξιακή Τράπεζα στη χώρα του έχει γνωρίσει μεγάλη επιτυχία και σημείωσε πως «δεν μπορούμε πια να φανταστούμε στη Γαλλία πώς θα μπορούσαμε να ζήσουμε χωρίς αυτή».

«Αύριο με την Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα, η συνεργασία σε θέματα καινοτομίας θα μπορέσει να αναπτυχθεί ακόμα περισσότερο ανάμεσα στις δύο χώρες», τόνισε ο Γάλλος πρέσβης.

Καταληκτικά, τόνισε πως κύρια πρόκληση για την Ελλάδα σήμερα είναι να καταπολεμήσει το brain drain και υπογράμμισε την ανάγκη η χώρα μας να στηρίξει αυτόν τον ανθρώπινο πλούτο. Στην αντίθετη περίπτωση, επεσήμανε, το οικονομικό της μέλλον θα κινδυνεύσει.

Σημείωσε, δε, πως η υποστήριξη των νέων που θέλουν να δώσουν ζωή στις ιδέες τους και να φτιάξουν τη δική τους επιχείρηση απαιτεί την κατάλληλη χρηματοδοτική υποστήριξη. Στην κατεύθυνση αυτή, διαβεβαίωσε πως θα βοηθήσει η Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα.

Υπενθυμίζεται πως το σχέδιο νόμου «Διατάξεις για την Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα» τέθηκε σε δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση, από τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης Γιάννη Δραγασάκη.

Αν σου άρεσε κάνε