Πάει για τον Απρίλιο η εκταμίευση του 1 δισ. (;)

Πάει για τον Απρίλιο η εκταμίευση του 1 δισ. (;)

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ UPD 14:25 Δημιουργία 01/03/19, 14:20

Συγκρατημένα αισιόδοξα είναι τα μηνύματα, που καταφτάνουν από τις Βρυξέλλες σχετικά με την εκταμίευση της δόσης του 1 δισ. ευρώ στην Αθήνα.

Συγκεκριμένα, ευρωπαϊκές πηγές επισημαίνουν την Παρασκευή πως το «πράσινο φως» για την απελευθέρωση των χρημάτων μπορεί να δοθεί στο Eurogroup του Απριλίου, αν όχι σε εκείνο της 11ης Μαρτίου.

Το ενδεχόμενο αυτό έπεσε στο τραπέζι των σημερινών διαβουλεύσεων των επιτελείων των Ευρωπαίων ΥΠΟΙΚ, όπου συζητήθηκαν οι εκκρεμότητες της δεύτερης μετα-προγραμματικής αξιολόγησης της Ελλάδας.

Στο επίκεντρο της συνεδρίασης βρέθηκαν οι «ανοιχτές» δεσμεύσεις της κυβέρνησης, οι οποίες αφορούν το επίμαχο ζήτημα του νέου νομικού πλαισίου για την προστασία της πρώτης κατοικίας, τις ιδιωτικοποίησεις στον τομέα του φυσικού αερίου, καθώς και την αποτελεσματικότητα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών.

Σημειώνεται πως η πορεία των διαπραγματεύσεων γύρω από το «μέτωπο» του διάδοχου του νόμου Κατσέλη θα τεθούν στην ατζέντα της σημερινής τηλεδιάσκεψης των θεσμών με την κυβέρνηση με τη συμμετοχή στελεχών των ελληνικών τραπεζών.

Κυβερνητικοί παράγοντες, πάντως, τονίζουν πως οι περισσότερες εκκρεμότητες θα έχουν ολοκληρωθεί εντός των επόμενων ημερών.

Αν σου άρεσε κάνε