Στράουχ ( ESM): Τηρήστε τις δεσμεύσεις σας - «Κίνηση-έκπληξη» η αύξηση του κατώτατου μισθού

Στράουχ ( ESM): Τηρήστε τις δεσμεύσεις σας - «Κίνηση-έκπληξη» η αύξηση του κατώτατου μισθού

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ UPD 12:03 Δημιουργία 04/03/19, 12:00

Σαφές μήνυμα στην κυβέρνηση Τσίπρα να επισπεύσει την υλοποίηση των δεσμεύσεων της ενόψει του Eurogroup της 11ης Μαρτίου έστειλε ο επικεφαλής οικονομολόγος του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) Ρολφ Στράουχ.

«Ο,τιδήποτε συντελεί στην ανάπτυξη θα πρέπει να εφαρμοστεί, ενώ υπάρχουν ορισμένες δεσμεύσεις της κυβέρνησης που δεν έχουν ολοκληρωθεί ακόμη», δήλωσε ο ίδιος χαρακτηριστικά.

Μιλώντας στον Αθήνα 9.84, ο Στράουχ αναφέρθηκε σε μία από τις δεσμεύσεις, που αφορά στο θέμα των ληξιπρόθεσμων οφειλών του ελληνικού Δημοσίου.

«Υπήρχε η δέσμευση για μηδενισμό τους πριν από το τέλος του προγράμματος, κάτι που δεν συνέβη. Η κυβέρνηση δουλεύει τώρα πάνω σε αυτό. Θεωρούμε ότι θα βοηθήσει την οικονομία και υπάρχει η δέσμευση να γίνει», υποστήριξε.

Πάντως, σχετικά με τις εκκρεμότητες ενόψει του συμβουλίου των ΥΠΟΙΚ της Ευρωζώνης, ο Στράουχ επεσήμανε ότι θα πρέπει να γίνουν περισσότερα.

Αιχμές άφησε, στο μεταξύ, όσον αφορά την αύξηση του κατώτατου μισθού, τονίζοντας ότι ενδέχεται να επηρεάσει την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας, κάνοντας λόγο για μία κίνηση-έκπληξη.

Καταλαβαίνουμε, είπε, ότι η κυβέρνηση και οι πολίτες επιθυμούσαν έναν πιο υψηλό μισθό, όμως αυτή η αύξηση πηγαίνει πέρα από τις συστάσεις των εμπειρογνωμόνων, οι οποίοι είχαν επισημάνει έναν χαμηλότερο μισθό.

Αν σου άρεσε κάνε