ΔΝΤ: Στην κρίση της Ελλάδας η πρόωρη αποπληρωμή των δανείων

ΔΝΤ: Στην κρίση της Ελλάδας η πρόωρη αποπληρωμή των δανείων

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ UPD 18:13 Δημιουργία 07/03/19, 18:01

Στις αποφάσεις της ελληνικής κυβέρνησης σε συνεργασία με τους ευρωπαίους δανειστές παρέπεμψε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΔΝΤ, Τζέρι Ράις αναφορικά με το ενδεχόμενο πρόωρης αποπληρωμής του Ταμείου από την Ελλάδα.

Μιλώντας στην προγραμματισμένη ενημέρωση των εκπροσώπων του Τύπου στην Ουάσινγκτον, ο Ράις δήλωσε σχετικά ότι «είναι αλήθεια ότι κάτι τέτοιο θα είχε θετική επίδραση στα επιτόκια δανεισμού της Ελλάδας».

Ο ίδιος, πάντως, απέφυγε να σχολιάσει τα κυβερνητικά μέτρα για την αντιμετώπιση των «κόκκινων δανείων», επισημαίνοντας μόνο ότι η λύση του ζητήματος των NPLs είναι ιδιαίτερα σημαντική για την ευστάθεια του τραπεζικού συστήματος στην Ελλάδα.

Όπως σημείωσε, επιχειρηματολογώντας για την άρνηση απάντησης σχετικά με το αν τα σχετικά σχέδια είναι αρκετά για τη ριζική καταπολέμηση του ζητήματος, το ΔΝΤ δεν έχει τρέχον πρόγραμμα με την Ελλάδα, αλλά βρίσκεται σε περίοδο «μεταπρογραμματικής εποπτείας» της.

«Περισσότερα στοιχεία για το ζήτημα θα υπάρχουν στην έκθεση μεταπρογραμματικής εποπτείας για την Ελλάδα, την οποία το Ταμείο θα δημοσιοποιήσει στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας», συμπλήρωσε ο Ράις.

Αν σου άρεσε κάνε