Περνούν στην επόμενη φάση και οι τρεις «μνηστήρες» για τη μαρίνα Αλίμου

Περνούν στην επόμενη φάση και οι τρεις «μνηστήρες» για τη μαρίνα Αλίμου

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ UPD 15:33 Δημιουργία 15/03/19, 15:20

Στην επόμενη φάση για την ιδιωτικοποίηση του «φιλέτου» προχωρούν και τα τρία επενδυτικά σχήματα, που είχαν καταθέσει δεσμευτικές προσφορές για τη μαρίνα Αλίμου, όπως προέκυψε από τη σημερινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΤΑΙΠΕΔ.

Υπενθυμίζεται πως τη μαρίνα διεκδικούν η Lamda Dogus, σύμπραξη των ομίλων Λάτση και Dogus, η Άκτωρ Παραχωρήσεις, 100% θυγατρική του Ομίλου Ελλάκτωρ και η Aviareps Hellas, όμιλος στον οποίο ανήκουν οι εταιρείες επίγειας εξυπηρέτησης Swissport Hellas και Skyserv, καθώς και η αεροπορική εταιρεία Sky Express.

Με στόχο να αυξήσει τον ανταγωνισμό της διαγωνιστικής διαδικασίας, το ΤΑΙΠΕΔ είχε θέσει ως κριτήριο να υπάρχει διαφορά έως 15% στην προσφορά του τρίτου από τον δεύτερο προκειμένου και αυτός να μετέχει στη φάση του eAuction. Σύμφωνα με πληροφορίες, το συγκεκριμένο κριτήριο πληρείται, κατά συνέπεια και οι τρεις υποψήφιοι επενδυτές περνούν στην επόμενη, τελική, φάση και άρα θα τους ζητηθεί βελτιωμένη προσφορά μέσω eAuction.

Μέσα στο επόμενο 10ήμερο, οι σύμβουλοι του ΤΑΙΠΕΔ (ΕΥ, Δικηγορικά Γραφεία Δρακόπουλος – Βασαλάκης & Your Legal Partners, Marnet) θα αξιολογήσουν τις λεπτομέρειες των οικονομικών προσφορών, όπως π.χ. τα χρηματοοικονομικά μοντέλα, τα business plan, τεχνικά θέματα όπως λ.χ. τον τρόπο χρηματοδότησης από τράπεζες κλπ.

Στις 26 Μαρτίου θα συνεδριάσει εκ νέου το διοικητικό συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ ώστε, πρώτον να ορίσει τους προκριθέντες επενδυτές και, δεύτερον να οριστικοποιήσει τα χαρακτηριστικά του eAuction:

(i) την ημερομηνία διεξαγωγής και την ώρα έναρξης του ηλεκτρονικού διαγωνισμού,

(ii) την τιμή εκκίνησης, δηλαδή το ύψος του ελάχιστου αποδεκτού προσφερόμενου τιμήματος, λαμβάνοντας υπόψη την υψηλότερη έγκυρη υποβληθείσα οικονομική προσφορά και την ανεξάρτητη αποτίμηση της αξίας της παραχώρησης

(iii) το βήμα του διαγωνισμού (αύξηση προσφοράς), δηλαδή ένα σταθερό ποσό που ορίζεται ως η ελάχιστη αύξηση της κάθε βελτιωμένης οικονομικής προσφοράς επί της τιμής εκκίνησης, ή της ανώτατης ήδη υφιστάμενης βελτιωμένης οικονομικής προσφοράς, και

(iv) τη διάρκεια του διαγωνισμού.

Αν σου άρεσε κάνε