«Φούσκωσε» το έλλειμμα τρεχουσών συναλλαγών παρά την τουριστική «απογείωση»

«Φούσκωσε» το έλλειμμα τρεχουσών συναλλαγών παρά την τουριστική «απογείωση»

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ UPD 12:45 Δημιουργία 21/03/19, 12:43

«Φούσκωσε» το έλλειμμα στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών τον Ιανουάριο σε σχέση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα, παρά την αύξηση την αύξηση των τουριστικών εσόδων.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία, που έδωσε στη δημοσιότητα η ΤτΕ, το έλλειμμα τρεχουσών συναλλαγών τον πρώτο μήνα του έτους διαμορφώθηκε στα 1,183 δισ. ευρώ, έναντι ελλείμματος 0,696 δισ. ευρώ τον Ιανουάριο 2018.

Όπως επισημαίνεται από την ΤτΕ, το έλλειμμα του ισοζυγίου αγαθών αυξήθηκε, πρωτίστως λόγω της επιδείνωσης του ισοζυγίου αγαθών χωρίς καύσιμα και δευτερευόντως λόγω της επιδείνωσης του ισοζυγίου καυσίμων.

Οι εξαγωγές αγαθών σε τρέχουσες τιμές μειώθηκαν λόγω της μείωσης των εξαγωγών καυσίμων, ενώ οι εξαγωγές αγαθών χωρίς καύσιμα συνέχισαν την ανοδική τους πορεία, τόσο σε τρέχουσες όσο και σε σταθερές τιμές, αν και με βραδύτερο ρυθμό σε σχέση με τον Ιανουάριο του 2018 (κατά 3,6% σε τρέχουσες τιμές και κατά 5,1% σε σταθερές τιμές). Παράλληλα, οι εισαγωγές αγαθών σημείωσαν άνοδο κατά 3,4% σε τρέχουσες τιμές και κατά 3,9% σε σταθερές τιμές.

Αν σου άρεσε κάνε