Γνωστός συγγραφέας στο ευρωψηφοδέλτιο του Ποταμιού

Γνωστός συγγραφέας στο ευρωψηφοδέλτιο του Ποταμιού

UPD 13:16 Δημιουργία 28/03/19, 11:23

Ο συγγραφέας Θανάσης Χειμωνάς θα κατέβει στις ευρωεκλογές με το ψηφοδέλτιο του Ποταμιού, ανακοίνωσε σήμερα ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Ο επικεφαλής του κόμματος επανέλαβε το μήνυμά του ότι «οι Έλληνες, ειδικά σε αυτές τις εκλογές, πρέπει να στείλουν στην Ευρώπη τους φίλους της και όχι τους εχθρούς της».

Από την πλευρά του, ο κ. Χειμωνάς χαρακτήρισε το Ποτάμι τη μοναδική αυθεντικά φιλοευρωπαϊκή πρόταση για μια προοδευτική, δίκαιη και πραγματικά ενωμένη Ευρώπη, επισημαίνοντας ότι «η Ευρώπη του φασισμού, του λαϊκισμού και του Brexit δεν έχει ανάγκη τα ανθυποσελέμπριτις των ευρωψηφοδελτίων της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ».

Ο Θανάσης Χειμωνάς γεννήθηκε το 1971 στην Αθήνα, σπούδασε Φιλολογία και Κινηματογράφο στο Πανεπιστήμιο του Στρασβούργου και Δημοσιογραφία στο Λονδίνο. Έχει εκδώσει εννιά μυθιστορήματα ενώ άρθρα του δημοσιεύονται σε περιοδικά, εφημερίδες και στο διαδίκτυο.

Ήταν υποψήφιος βουλευτής Α' Αθήνας το 2012 και το 2105 με το ΠΑΣΟΚ και υποψήφιος ευρωβουλευτής με την Ελιά το 2014, ενώ υπήρξε και ιδρυτικό στέλεχος της Κίνησης των 58, καθώς και εκείνης των «Παραιτηθείτε».

Ο κ. Χειμωνάς ήταν υποψήφιος βουλευτής Α' Αθήνας το 2012 και το 2015 με το ΠΑΣΟΚ και υποψήφιος ευρωβουλευτής με την Ελιά το 2014, ενώ υπήρξε και ιδρυτικό στέλεχος της Κίνησης των 58, καθώς και εκείνης των «Παραιτηθείτε».

Αν σου άρεσε κάνε