Στη δημοσιότητα το 10λεπτο προεκλογικό σποτ του ΣΥΡΙΖΑ (βίντεο)

Στη δημοσιότητα το 10λεπτο προεκλογικό σποτ του ΣΥΡΙΖΑ (βίντεο)

UPD 14:21 Δημιουργία 22/05/19, 14:19

Ένα νέο προεκλογικό σποτ, διάρκειας 10 λεπτών, ανήρτησε την Τετάρτη στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο ΣΥΡΙΖΑ, εν όψει των εκλογών της ερχόμενης Κυριακής.

«Η Ελλάδα της κρίσης και των μνημονίων είναι η πιο βαθιά πληγή της σύγχρονης ιστορίας μας. Όμως, κάποιοι την προκάλεσαν. Κάποιοι έπαιξαν με το μέλλον ενός ολόκληρου λαού. Και ο λαός αυτός μίλησε. Πήρε τις τύχες στα χέρια του. Διάλεξε τη ζωή και όχι την επιβίωση», ακούγεται στην αρχή του βίντεο και ακολουθούν αποσπάσματα από ομιλίες του Αλέξη Τσίπρα μετά το αποτέλεσμα των εκλογών του 2015, για τη διανομή του κοινωνικού μερίσματος το 2017 και από εγκαίνια μεγάλων έργων.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ πέτυχε να κάνει την Ελλάδα μια χώρα ισότητας, αλληλεγγύης και κοινωνικής δικαιοσύνης, να βάλει τις βάσεις για ένα νέο παραγωγικό μοντέλο, για να παραχθεί νέος πλούτος στη χώρα, που δεν θα μείνει ξανά στα χέρια των λίγων αλλά θα γίνει κτήμα των πολλών», ακούγεται στο βίντεο και στη συνέχεια ο Αλέξης Τσίπρας δηλώνει: «Η Ελλάδα αναγεννήθηκε από τα παιδιά των αγροτών στη Λάρισα που έγιναν γιατροί, από τα παιδιά των κτηνοτρόφων στην Ήπειρο που έγιναν μηχανικοί, από τα παιδιά των μεροκαματιάρηδεων στο Περιστέρι που έγιναν δικηγόροι, από τα παιδιά των λιμενεργατών στον Πειραιά που έγιναν επιστήμονες».

Στο βίντεο έχουν ενταχθεί και οι δηλώσεις που είχε κάνει ο Πάπας Φραγκίσκος για τον Έλληνα πρωθυπουργό και τους μετανάστες.

«Γνώρισα ένα πολιτικό τον οποίο σέβομαι και θα πω το όνομά του, τον Αλέξη Τσίπρα. Και μιλώντας για τους μετανάστες και τις συμφωνίες να μην τους επιτραπεί η είσοδος, μου εξήγησε τις δυσκολίες, όμως, στο τέλος μου μίλησε από καρδιάς και μου είπε μια φράση: Τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι πιο σημαντικά από τις συμφωνίες. Η φράση αυτή αξίζει το βραβείο Νόμπελ», δηλώνει ο Πάπας Φραγκίσκος.

Στο βίντεο γίνεται αναφορά και στη Συμφωνία των Πρεσπών. «Η Ελλάδα έγινε μια δύναμη που μπαίνει μπροστά για μια Ευρώπη ενωμένη, προοδευτική, δημοκρατική. Χωρίς αποκλεισμούς, χωρίς εκβιασμούς. Μια Ευρώπη των λαών. Η Ελλάδα τόλμησε να βγει μπροστά για τη σταθερότητα και την ειρήνη στα Βαλκάνια, αναγνωρίζοντας την ευθύνη της, ως η ηγέτιδα δύναμη στην περιοχή, και να επιλύσει με όφελος για το εθνικό συμφέρον μια διαμάχη τριάντα ετών που μας πλήγωνε. Η ανάπτυξη της οικονομίας περνάει μέσα από την αναβάθμιση της θέσης της χώρας στο εξωτερικό. Απέναντι στον εθνικισμό, απέναντι στην πατριδοκαπηλία», ακούγεται στο βίντεο, ενώ περιλαμβάνονται, επίσης, οι αναφορές του πρωθυπουργού στη Βουλή για τη Συμφωνία των Πρεσπών

«Η ιστορία θα δικαιώσει την Ελλάδα. Την Ελλάδα που τόλμησε, την Ελλάδα που πάλεψε, που γίνεται ο εγγυητής της σταθερότητας και της συνανάπτυξης στα Βαλκάνια», δηλώνει ο Αλέξης Τσίπρας.

«Η 21η Αυγούστου του 2018, είναι η μέρα απελευθέρωσης της χώρας από το καθεστώς των εξωτερικών καταναγκασμών. Είναι η μέρα της δικαίωσης. Καμιά θυσία δεν πήγε χαμένη», αναφέρεται στο βίντεο και ακολουθούν οι δηλώσεις του πρωθυπουργού από την Ιθάκη για το τέλος των μνημονίων. «Σήμερα, στην πατρίδα μας ξημέρωσε μια καινούργια μέρα. Τα μνημόνια της λιτότητας, της ύφεσης και της κοινωνικής ερήμωσης, επιτέλους τελείωσαν. Η χώρα μας ανακτά το δικαίωμά της να ορίσει αυτή τις τύχες και το μέλλον της», λέει ο Αλέξης Τσίπρας.

Ακολουθούν οι δηλώσεις του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ και οι εξαγγελίες για την παροχή της 13ης σύνταξης, τα μέτρα στήριξης στο Ζάππειο. «Όλα τα μέτρα θα είναι μέτρα μόνιμου χαρακτήρα. Κανένα δεν θα είναι προσωρινό», δηλώνει ο πρωθυπουργός.

«Γιατί η Ελλάδα των πολλών, είναι η δική μας Ελλάδα, που αγκαλιάζει και στηρίζει τους ανθρώπους της που γίνεται παράδειγμα για ολόκληρη την Ευρώπη», ακούγεται στο τέλος του βίντεο, ενώ βλέπουμε τον Αλέξη Τσίπρα να δηλώνει: «Έχουμε τη δύναμη. Δεν γυρίζουμε πίσω, γιατί το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω».

Δείτε το βίντεο:

Αν σου άρεσε κάνε