Για ποιόν/ποιούς χτυπάει η καμπάνα στο Μαξίμου;

Για ποιόν/ποιούς χτυπάει η καμπάνα στο Μαξίμου;

UPD 16:05 Δημιουργία 28/05/19, 12:47

Κατόπιν εορτής «μύρισαν» στην Κουμουνδούρου αλαζονικά στελέχη στο Μέγαρο Μαξίμου.

Αφότου ο αρχηγός τους τους «απαγόρευσε» να κάνουν τώρα το «ταμείο» για την πανηγυρική ήττα τους στις ευρωκάλπες, καθώς προέχει ο στόχος των εθνικών εκλογών, οι Συριζαίοι αρκούνται σε «μπηχτές» κορυφής για τη στάση προσώπων στην Ηρώδου Αττικού, που δεν ήταν νουνεχή και μετρημένα.

Για ποιόν/ποιους χτυπάει η καμπάνα; Πάντως, το ρεπορτάζ λέει ότι η «θλιβερή» για τον ΣΥΡΙΖΑ νύχτα της 26ης Μαϊου βρήκε τους κκ. Τζανακόπουλο, Πολάκη, Παππά και Βερναρδάκη στο «στόχαστρο» του κόμματος, που άσκησε κριτική για πρώτη φορά ακόμη και κατά του κ. Τσίπρα για την προεκλογική πολιτική του.

Ένας ένας… αφήνει αιχμές για τους εκπροσώπους της Ηρώδου Αττικού, μεταξύ άλλων ο Πάνος Σκουρλέτης, «μεγάλο» στέλεχος του «αριστερού» κόμματος.

«Έχω μια διάθεση αυτοκριτικής. Ναι, κυβερνητικά στελέχη με τον τρόπο τους δημιούργησαν μια εικόνα, δεν θα το έλεγα αλαζονείας αλλά δεν ήταν μετρημένοι και νουνεχείς όσο έπρεπε και προσωπικά δεν το λέω τώρα την επομένη των εκλογών, σε πολλές περιπτώσεις μου είχε δοθεί η δυνατότητα να το διατυπώσω». Τάδε έφη ο πρώην υπουργός, μιλώντας στην ΕΡΤ και «πουλώντας» μία σειρά από δικαιολογίες, για να διασκεδάσει τις εντυπώσεις για την πανωλεθρία του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος «σύρθηκε» στις εθνικές εκλογές, με τη ΝΔ να τον προσπερνά με «ταχύτητα» 9,5 μονάδων.

Ο κ. Σκουρλέτης επικαλέστηκε την πολιτική λιτότητας, που… «αναγκάστηκε» να εφαρμόσει ο ΣΥΡΙΖΑ, τον αιώνιο «κακό», δηλαδή τα ΜΜΕ, καθώς και το «γάμο» με τους ΑΝΕΛ.

«Όταν στο τέλος της ημέρας κάνει ο άλλος ταμείο, λίγο τον ενδιαφέρει, αν από τα 100 που έχασε τα 70 τα έχασε επί Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ και μόλις τα 30 επί ΣΥΡΙΖΑ. Σημασία έχει ότι τα έχασε διότι βιώνει μια αρνητική πραγματικότητα. Ο ΣΥΡΙΖΑ βρέθηκε να υλοποιεί μια πολιτική λιτότητας με μεγαλύτερη ένταση στη Ν.Δ. λιγότερη επί ΣΥΡΙΖΑ αλλά οι πολίτες το υπέστησαν σωρευτικά. Η Ν.Δ. το έχει πληρώσει αυτό το 2015, έκανε το δικό της ταμείο, το ΠΑΣΟΚ έπαθε μεγάλη ζημιά. Πληρώσαμε ακριβώς αυτή την αντίφαση να εφαρμόζεις μια πολιτική που δεν την ενστερνίζεσαι αλλά έχει τα χαρακτηριστικά τα οποία αντικειμενικά κούμπωσαν με όσα είχαν εφαρμόσει οι προηγούμενοι. Επίσης ο χρόνος είναι μικρός από τη λήξη του προγράμματος και η σταθεροποίηση της οικονομίας όπου ο καθένας θα αρχίσει να σκέφτεται με έναν θετικό τρόπο τη ζωή του, θέλει ένα διάστημα για να εμπεδωθεί», είπε.

Και ο ίδιος πρόσθεσε: «Είχαμε μια στρατηγική αδυναμία στο χώρο των μίντια. Δεν υπάρχει άλλη κυβέρνηση που μεταπολιτευτικά να έχει δεχθεί τέτοιο πόλεμο. Το γεγονός ότι δεν μπόρεσες να επικοινωνήσεις βασικές πλευρές του κυβερνητικού έργου είναι μια αδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ αλλά σχετίζεται και με μια αντικειμενική διαμορφωμένη κατάσταση στον χώρο των μίντια. Αυτό είναι κάτι πολύ σημαντικό».

Για τη Συμφωνία των Πρεσπών, σχολίασε ότι κόστισε στην κυβέρνηση και πρόσθεσε: «Η συγκυβέρνηση με τους ΑΝΕΛ θα έπρεπε να είχε τελειώσει τον Αύγουστο διότι ενώ υπήρχε έξοδος στις αγορές, είχαμε ανάπτυξη, καλές εκτιμήσεις, τις εξαγγελίες της ΔΕΘ ήμασταν υποχρεωμένοι κάθε εβδομάδα να προσπαθούμε να διασκεδάσουμε τις δηλώσεις του κυβερνητικού μας εταίρου. Τελικά η ρητορική της Ν.Δ. στο Μακεδονικό δεν ευνόησε την ίδια αλλά δυνάμεις που βρίσκονται στα ακροδεξιά της».

Αν σου άρεσε κάνε