Πρώτη ήττα, άπειρες δικαιολογίες...

Πρώτη ήττα, άπειρες δικαιολογίες...

UPD 15:29 Δημιουργία 28/05/19, 13:25
Αρθρογράφος: Βούλα Μαλαίνου
ΒΟΥΛΑ ΜΑΛΑΙΝΟΥ

Τί να πρωτοσχολιάσει κανείς από την τελευταία, μίνι συνέντευξη του Νίκου Παππά, με «φόντο» την πανωλεθρία του ΣΥΡΙΖΑ σε ευρωκάλπες και αυτοδιοικητικές εκλογές!

Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, στενός «σύντροφος» του πρωθυπουργού, αλλά και «κόκκινο πανί» για τον ΣΥΡΙΖΑ και πάλι – δέχτηκε «πυρά» το βράδυ της 26ης Μαϊου στην Κουμουνδούρου, είχε μπει στο «στόχαστρο» και όσον αφορά το σίριαλ με τις τηλεοπτικές άδειες – επικαλέστηκε την αποχή, την οποία όπως είπε δεν είχαν προβλέψει οι δημοσκόποι, για να δικαιολογήσει το γεγονός ότι ο ελληνικός λαός «μαύρισε» τον ΣΥΡΙΖΑ στην κάλπη.

Ουσιαστικά, ο κ. Παππάς επιχείρησε να εξηγήσει τα περί ήττας, χρησιμοποιώντας το αφήγημα της «χαλαρής ψήφου». Ότι δηλαδή οι Έλληνες πολίτες δεν σηκώθηκαν από τον καναπέ τους, για να πάνε να ψηφίσουν, διότι στην κάλπη έγραφε «ευρωεκλογές 2019».

Ωστόσο, το αποτέλεσμα «έγραψε» θρίαμβο για ΝΔ και πανωλεθρία για ΣΥΡΙΖΑ. Οπότε, τον Ιούλιο, όταν θα προσφύγουμε στην κάλπη, στο πλαίσιο των εθνικών εκλογών, ο πρώην υπουργός ελπίζει σε… ανατροπή της διαφοράς των 9,5 μονάδων (;) Κάποιοι βέβαια πέρασαν και από την παραλία και από τα εκλογικά κέντρα. Οι περισσότεροι όμως επέλεξαν να στηθούν στις ουρές χιλιομέτρων, προκειμένου να ψηφίσουν!

Αναφερόμενος, λοιπόν, στην προσέλευση στις κάλπες, ο κ. Παππάς σημείωσε ότι οι δημοσκοπικές εταιρείες «δεν μπόρεσαν να διαβλέψουν το ποσοστό της αποχής» και «το γεγονός ότι είχαμε 7,8 μονάδες χαμηλότερη συμμετοχή από ότι στις εκλογές του Γενάρη του ΄15, επηρέασε κατά συντριπτικό τρόπο, κατά το μεγαλύτερο ποσοστό την επίδοση του δικού μας ψηφοδελτίου. Αυτό είναι που δεν ανιχνεύθηκε».

Σε αυτό το σημείο, μάλιστα, απηύθυνε και έκκληση σε όσους έκαναν άλλες επιλογές, «να έρθουν στην κάλπη του ΣΥΡΙΖΑ για να διασφαλιστεί η συνέχιση της ομαλής πορείας ανάκαμψης».

Και μιλώντας για την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για ντιμπέιτ μεταξύ των πολιτικών αρχηγών των δυο μεγαλύτερων κομμάτων, ο ίδιος είπε: «τα προγράμματα και των δύο παρατάξεων θα μπούνε στο τραπέζι, και ο λαός μας, και κυρίως ο κόσμος ο οποίος δεν θεωρούσε σημαντικό να μετακινηθεί για να πάει να ψηφίσει, θα είναι ενώπιον πάρα πολύ κρίσιμων επιλογών».

Πάντως, τη στιγμή που στελέχη της Κουμουνδούρου τον «καρφώνουν», δίχως να τον ονοματίζουν, κι εκείνος με η σειρά του βρίσκει…«κενά», κάνοντας λόγο για «οργανωτικές αδυναμίες» στις αυτοδιοικητικές. «Δεν καταφέραμε να φτιάξουμε, σε πολλές περιπτώσεις, σχήματα τα οποία είναι πλειοψηφικά», συμπλήρωσε.

Για το τέλος, ο κ. Παππάς άφησε το καλύτερο. Απαντώντας για τις πληροφορίες, που θέλουν τους «53» του κ. Τσακαλώτου να έχουν θέσει ζήτημα ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε ότι ο αρχηγός του/τους «είναι ο άνθρωπος που τον ΣΥΡΙΖΑ τον πήγε από το 3% στο 35% και θα είναι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ για πολλά χρόνια ακόμα».

Μένει να δούμε, λοιπόν, πού θα πάει ο κ. Τσίπρας τον ΣΥΡΙΖΑ την 7η Ιουλίου...

Αν σου άρεσε κάνε