Στο πλατό της Τσιμτσιλή και η Φώφη Γεννηματά

Στο πλατό της Τσιμτσιλή και η Φώφη Γεννηματά

UPD 13:45 Δημιουργία 04/07/19, 13:30

Μήνυμα ζωής έστειλε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά, μιλώντας με θάρρος για τον καρκίνο που χτύπησε όλη την οικογένειά της, αλλά και για την 10ετή προσπάθεια της να αποκτήσει παιδί.

«Οι γυναίκες δε μιλούσαν για τα προβλήματά τους, μέχρι πρόσφατα. Έχω μιλήσει με γυναίκες που αισθάνονταν ότι άξιζαν λιγότερο γιατί ήθελαν να κάνουν ένα παιδί και δεν μπορούσαν. Έχω αντιμετωπίσει και εγώ μεγάλα προβλήματα», εξομολογήθηκε η κυρία Γεννηματά, η οποία απέκτησε το πρώτο της παιδί με εξωσωματική και τα υπόλοιπα δύο κανονικά.

«Αγωνίστηκα 10 χρόνια με τις εξωσωματικές, δεν το έβαλα κάτω. Έκανα πολλές προσπάθειες. Δύο φορές είχε εξωμήτριο, δύο φορές αποβολή χωρίς λόγο… Ο γιατρός μου δεν πίστευε αυτό που έβλεπε. Τελικά τα κατάφερα», είπε με συγκίνηση.

Μάλιστα, θέλησε να στείλει το δικό της μήνυμα στις γυναίκες, που με αγωνία προσπαθούν να αποκτήσουν παιδιά και αντιμετωπίζουν δυσκολίες: «Το μήνυμά μου είναι ότι όταν το θες πραγματικά, όχι επειδή «πρέπει» ή το θέλουν άλλοι, τότε πάλεψέ το. Μην το βάζεις κάτω. Υπάρχουν τρόποι, έχουν εξελιχθεί τα πράγματα».

«200 ευρώ τον μήνα για τρία χρόνια σε κάθε νέο παιδί»
Η κυρία Γεννηματά είπε πως σε μία χώρα με δημογραφικό πρόβλημα, όπως είναι η Ελλάδα, χρειάζεται στήριξη στα νέα ζευγάρια.

«Εμείς έχουμε πρόγραμμα στήριξης 200 ευρώ τον μήνα για 3 χρόνια, σε κάθε νέο παιδί που γεννιέται. Παράλληλα, πρέπει να βοηθήσουμε τις οικογένειες και στα έξοδα με τα βρεφικά είδη, «κατεβάζοντάς» τα στον χαμηλότερο ΦΠΑ», υπογράμμισε.

«Τους βγάζω το καπέλο στο ΕΣΥ, δεν ξέρω πως τα βγάζουν πέρα με τέτοιες συνθήκες»
Μιλώντας για το Εθνικό Σύστημα Υγείας (ΕΣΥ), εμπνευστής του οποίου υπήρξε ο πατέρας της, Γιώργος Γεννηματάς, η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ είπε πως «έχει εγκαταλειφθεί στην τύχη του».

«Δεν αξίζει αυτό το σύστημα στον ελληνικό λαό. Υπάρχουν άνθρωποι που δουλεύουν στο ΕΣΥ και το «κρατάνε», κάνοντας υπεράνθρωπες προσπάθειες. Τους βγάζω το καπέλο, δεν ξέρω πως τα βγάζουν πέρα με τέτοιες συνθήκες. Υπάρχει τρομερή υποχρηματοδότηση, ο Τσίπρας τη μείωση για να πετύχει τα πλεονάσματα και τώρα τα νοσοκομεία είναι «στο κόκκινο»», σημείωσε.

Παράλληλα, είπε πως χρειάζονται προσλήψεις στον χώρο της Υγείας, σημειώνοντας σκωπτικά ότι «κάθε χρόνο, εδώ και 4 χρόνια, ακούω για 10.000 προσλήψεις στην Υγεία».

Η οικογενειακή ιστορία με τον καρκίνο: Έχασε τους δύο γονείς, έδωσε μάχη η ίδια και ην αδερφή της
Η κυρία Γεννηματά μίλησε ανοικτά και για τη μάχη που έχει δώσει η οικογένειά της με τον καρκίνο, καθώς έχασε τους δύο γονείς της από τον καρκίνο μέσα σε επτά μήνες ενώ εκτός από την ίδια νόσησε και η αδερφή της.

Πρώτη αρρώστησε η μητέρα της σε ηλικία 44 ετών. Πολέμησε γενναία τον καρκίνο για 10 χρόνια. «Έλεγε η μητέρα μου, «εάν αυτή είναι η τελευταία μέρα της ζωής μου, θα την περάσω κλαίγοντας»», είπε συγκινημένη η κυρία Γεννηματά.

Στην πορεία αρρώστησε και ο πατέρας της, Γιώργος Γεννηματάς. «Ήταν πάρα πολύ σκληρές ώρες, απίστευτο σχεδόν. Διότι, όταν έχεις έναν άνθρωπο στην οικογένεια να περνάει 10 χρόνια μια τόσο δύσκολη αρρώστια, δε φαντάζεσαι ότι θα σου συμβεί και στον πατέρα σου. Είχαμε τη μητέρα μου 10 χρόνια άρρωστη. Δεν το χωρούσε το μυαλό μας, δεν το πιστεύαμε».

«Ήταν ένας διαρκής αγώνας, με έμαθε να βλέπω πάντα το ποτήρι μισογεμάτο», είπε η ίδια, επισημαίνοτας ότι αρρώστησε και η ίδια, όταν ήταν 44 ετών, αλλά και η αδερφή της. «Αλλά είμαστε εδώ, είναι όλα καλά», σημείωσε.

Απαντώντας στο ποια κουβέντα των γονιών της έχει κρατήσει, η κυρία Γεννηματά θυμήθηκε κάτι που της είχε πει ο πατέρας της, το οποίο συγκίνησε εμφανώς την Σταματίνα τσιμτσιλή: «Μου έλεγε ο πατέρας μου, "θα παλέψω να κάνω πόρτα, τη χαραμάδα της ελπίδας” και αυτό δεν θα το ξεχάσω ποτέ».

«Τα παιδιά μου ζητάνε διακοπές στις… 8 Ιουλίου»
Μιλώντας για τα τρία παιδιά της, η Φώφη Γεννηματά στάθηκε σε ένα πράγμα: την «βομβαρδίζουν» καθημερινά με συζητήσεις για τις διακοπές, καθώς (ειδικά) την προεκλογική περίοδο δεν έχουν πολύ χρόνο να περάσουν μαζί.

«Με ρωτούν «μαμά, θα φύγουμε 8 ή 9 Ιουλίου»; Να πάμε κάπου διακοπές όλοι μαζί για 3-4 μέρες», είπε χαμογελώντας.

Το μήνυμά της για τις εκλογές
«Στις εκλογές, η χρήσιμη και κρίσιμη ψήφος είναι στο Κίνημα Αλλαγής. Γιατί ακόμη και μια αυτοδύναμη κυβέρνηση, σε αυτή τη συγκυρία, δε φτάνει για να εξασφαλίσει την πολιτική σταθερότητα που χρειάζεται η χώρα. Γιατί για να αλλάξουμε τον νόμο της απλής αναλογικής, που οδηγεί σε χάος και ακυβερνησία, χρειάζονται 200 βουλευτές», ήταν το μήνυμα που έστειλε, ενόψει της κάλπης της 7ης Ιουλίου, η Φώφη Γεννηματά.

«Είμαστε οι μόνοι που διεκδικούμε να αλλάξουν οι δεσμεύσεις, που ανέλαβε ο κ. Τσίπρας στους δανειστές. Εάν αυτές δεν αλλάξουν, θα συνεχίσουν τα ίδια αδιέξοδα και οι περικοπές, Θα είναι και η επόμενη μέρα, όσα ζούμε τόσα χρόνια», κατέληξε.

Αν σου άρεσε κάνε