Ο Μπεκίρης στο γραφείο Τύπου Μητσοτάκη στο Μαξίμου

Ο Μπεκίρης στο γραφείο Τύπου Μητσοτάκη στο Μαξίμου

ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ UPD 14:59 Δημιουργία 10/07/19, 14:55

Ένα στενό του συνεργάτη, τον Μιχάλη Μπεκίρη, επέλεξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης να τοποθετήσει στη θέση του υπεύθυνου του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού στο Μέγαρο Μαξίμου.

Μάλιστα, ο κ. Μπεκίρης, βρέθηκε και στην πρώτη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου σήμερα στη Βουλή.

Σημειώνεται πως τον Ιανουάριο του 2016, μετά την εκλογή του κ. Μητσοτάκη στην προεδρία της Νέας Δημοκρατίας, ο κ. Μπεκίρης, είχε αναλάβει διευθυντής του πολιτικού του γραφείου. Αργότερα, τον διαδέχθηκε ο Στέλιος Πέτσας, νυν κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Για πρώτη φορά, ο Μιχάλης Μπεκίρης εξελέγη βουλευτής Αχαΐας στις εκλογές του 2004. Επανεξελέγη το 2007 και το 2009, πρώτος μάλιστα σε ψήφους από το κόμμα του. Στις εκλογές του 2012 δεν εξελέγη, ενώ την περίοδο 2004-2007 είχε διατελέσει γραμματέας του προεδρείου της Βουλής.

Ο Μιχάλης Μπεκίρης γεννήθηκε στις 14 Δεκεμβρίου 1971 στην Πάτρα και είναι γιος του πρώην βουλευτή και υπουργού Βασίλη Μπεκίρη. Σπούδασε πολιτικές επιστήμες στη Γαλλία και εργάστηκε ως δημοσιογράφος. Από τον Ιανουάριο του 2009 μέχρι το τέλος της θητείας της κυβέρνησης Καραμανλή ήταν υφυπουργός Μεταφορών.

Επικεφαλής της ΚΟ ο Καλαφάτης

Εξάλλου, όπως έγινε γνωστό από τη ΝΔ, γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος, με ενισχυμένες αρμοδιότητες, αναλαμβάνει ο βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης, Σταύρος Καλαφάτης.

Αν σου άρεσε κάνε