Διαγραφή από τη ΝΔ μετά το «πέταγμα των μεταναστών στο Αιγαίο»

Διαγραφή από τη ΝΔ μετά το «πέταγμα των μεταναστών στο Αιγαίο»

UPD 15:05 Δημιουργία 07/11/19, 15:00

Τη διαγραφή από τη ΝΔ έφεραν τα ρατσιστικά σχόλια του μέλους του κόμματος, Γιάννη Σαντετσίδη από την Κοζάνη, όπως ανακοίνωσε την Πέμπτη η Πειραιώς.

Ειδικότερα, ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, Γιώργος Στεργίου ανακοίνωσε «τη διαγραφή του κου Σαντετσίδη Ιωάννη του Χαραλάμπους από μέλος της Νέας Δημοκρατίας, καθώς και την απώλεια των δικαιωμάτων και αξιωμάτων που απορρέουν από αυτήν».

Ο Σαντετσίδης -που στις τελευταίες εσωκομματικές εκλογές του κόμματος ήταν υποψήφιος πρόεδρος της ΝΟΔΕ Κοζάνης- στην ανάρτησή του, χαρακτήρισε «μαύρους» τους πρόσφυγες και τους μετανάστες και τόνισε: «Όταν οι δικοί μας πήγαν Γερμανία, Ελβετία και Βέλγιο ήταν νόμιμοι, ηθικοί και σεμνοί. Αυτοί τι είναι; Στο Αιγαίο ρίξτε τους».

Ο ίδιος, πάντως, μία ημέρα μετά την ανάρτησή του, επιχείρησε να μαζέψει τα... ασυμμάζευτα, λέγοντας χαρακτηριστικά τα εξής: «Εννοούμε τους τζιχαντιστές που έρχονται μέσα στις βάρκες και είναι άλλοι αρμόδιοι για να το διευκρινίσουν αυτό. Αυτοί που έρχονται με τα καράβια, ξέρουμε τι είναι; Μέσα σε αυτούς, επειδή δεν υπάρχει νόμιμη διαδικασία, δεν ξέρουμε τι ακριβώς συμβαίνει. Η εγκληματικότητα έχει αυξηθεί γιατί έχει μπει στην Ελλάδα κάθε καρυδιάς καρύδι. Είμαστε εναντίον των συγκεκριμένων που δημιουργούν προβλήματα. Η ανάρτηση δείχνει φωτογραφία, λέει πολλά, με τη Μυρτώ. Εμείς τα έχουμε με αυτούς», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Αν σου άρεσε κάνε