Επεισόδιο Τζήμερου με τον Πρωτούλη στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής

Επεισόδιο Τζήμερου με τον Πρωτούλη στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής

Δημιουργία 27/11/19, 20:28

Μεγάλη ένταση επικράτησε την Τετάρτη στο Περιφερειακό Συμβούλιο μεταξύ του Θάνου Τζήμερου και του επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Γιάννη Πρωτούλη, με τον πρώτο να ζητά την παρέμβαση της Αστυνομίας και τους συμβούλους να αντιδρούν.

Τα αίματα άναψαν όταν κατά τη συζήτηση για το θέμα της παράτασης του ωραρίου των καταστημάτων στο Αιγάλεω, ο Θάνος Τζήμερος κατηγόρησε τον κ. Πρωτούλη ως «άνεργο που υπερασπίζεται τα δικαιώματα των εργαζόμενων» και «εκπρόσωπο κόμματος που θέλει να φέρει στην Ελλάδα τη δικτατορία και τον εμφύλιο».

Στην επίθεση Τζήμερου απάντησε ο Πρωτούλης, χαρακτηρίζοντάς τον «ξεφτίλα», «επαγγελματία ρουφιάνο», «Ναζί με κοστούμι» και «αποτυχημένο που πήρε στις εκλογές μόνο 0,5% αν και τον στήριζαν όλες οι γερμανικές βιομηχανίες».

Ο κ. Πρωτούλης συνέχισε να φωνάζει, και παρά τις προσπάθειες του προεδρείου να ηρεμήσουν τα πνεύματα κινήθηκε εναντίον του Τζήμερου. Φανερά εκνευρισμένος έσπρωξε το φλιτζάνι με καφέ που είχε μπροστά του ο Τζήμερος με αποτέλεσμα να του λερώσει το κοστούμι.

Στη συνέχεια ο Τζήμερος σηκώθηκε και ζήτησε την παρέμβαση της αστυνομίας, όπως έχει κάνει πολλές φορές στο παρελθόν, κάλεσε από το κινητό του την άμεσο δράση, η οποία εμφανίστηκε μετά από λίγα λεπτά.

Ο πρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου Χρήστος Θεοδωρόπουλος και ο διευθυντής του γραφείου του περιφερειάρχη, Βαγγέλης Πάνου, προσπάθησαν να εξηγήσουν στους αστυνομικούς την κατάσταση, παρακινώντας τον Τζήμερο να αποφύγει τη διαδικασία του αυτοφώρου και να ακολουθήσει τη διαδικασία μήνυσης, με τη λογική ότι στο περιφερειακό συμβούλιο δεν μπορεί η αστυνομία να παίρνει εκλεγμένους εκπροσώπους με χειροπέδες.

Ο Τζήμερος επέμενε να γίνει η σύλληψη, ενώ οι αστυνομικοί έλεγαν ότι δεν μπορούσαν να παρακάμψουν το αίτημα του, μέχρι που έλαβαν εντολή να αποχωρήσουν.

Ο Τζήμερος ζήτησε εξηγήσεις και πήρε την απάντηση ότι στη συνεδρίαση θα πήγαινε ανώτερος αξιωματικός.

Τελικά, ο Τζήμερος αποχώρησε με τους περιφερειακούς συμβούλους της παράταξης του, με σκοπό να υποβάλλει μήνυση. Ο ανώτερος αξιωματικός της αστυνομίας δεν μπήκε στην αίθουσα που γινόταν η συνεδρίαση.

Αν σου άρεσε κάνε