«Αυτοψία» στον Έβρο

«Αυτοψία» στον Έβρο

UPD 13:16 Δημιουργία 03/03/20, 14:36

Ένα ξεκάθαρο μήνυμα προς την Τουρκία για τη στάση της ΕΕ όσον αφορά τις τεταμένες ελληνοτουρκικές σχέσεις αποτελεί η κοινή παρουσία του Έλληνα πρωθυπουργού με τον Σαρλ Μισέλ, την Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν και τον Νταβίντ Σασόλι, στη συνοριογραμμή του Έβρου, προκειμένου να γίνει «αυτοψία» της κατάστασης που επικρατεί στα σύνορα, αφότου ο Ταγίπ Ερντογάν άνοιξε την «κάνουλα».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και οι ανώτατοι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι, που έφτασαν στον Έβρο το μεσημέρι της Τρίτης, επιβιβάστηκαν σε ελικόπτερο, για να πετάξουν πάνω από τα χερσαία σύνορα με την Τουρκία.

Θα προσγειωθούν στην περιοχή της Ορεστιάδας, όπου θα επισκεφτούν το Φυλάκιο 1 και στη συνέχεια, θα ακολουθήσει ενημέρωση από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, στη σύντομη συζήτηση που είχε με τους επικεφαλής των Ευρωπαϊκών θεσμών στο αεροδρόμιο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τους ενημέρωσε για την κατάσταση που επικρατεί στα σύνορα της Ελλάδας, που είναι ταυτόχρονα σύνορα της Ευρώπης.

Σημειώνεται πως στην «ευρωπαϊκή αντιπροσωπεία» συμμετέχουν ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αρμόδιο για την Προώθηση του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής, Μαργαρίτης Σχοινάς, ο πρωθυπουργός της Κροατίας Αντρέι Πλένκοβιτς και ο αναπληρωτής πρωθυπουργός και υπουργός Εσωτερικών της Κροατίας, Νταβόρ Μποζίνοβιτς.
Μητσοτάκης: Ο Έβρος είναι πάντα όρθιος
Νωρίτερα, ο κ. Μητσοτάκης έστειλε μήνυμα δύναμης και ενότητας, φτάνοντας στον Έβρο, όπου οι πολίτες τον υποδέχτηκαν με χειροκροτήματα στους δρόμους της Αλεξανδρούπολης.
Ο πρωθυπουργός περπάτησε στους δρόμους της πόλης, συνομίλησε με πολίτες, οι οποίοι του εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την αποφασιστική στάση και πολιτική που τηρεί η κυβέρνηση.
«Το ηθικό είναι ακμαιότατο, να κάνουμε τη δουλειά μας, όλη η κοινωνία ενωμένη, εθνική η προσπάθεια, δεν θα περάσει κανείς παράνομα», ανέφερε ο πρωθυπουργός, στέλνοντας ξεκάθαρο μήνυμα ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να εκβιάζεται και δεν θα εκβιαστεί.
«Τα σύνορα της Ελλάδας, είναι σύνορα της Ευρώπης», πρόσθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
«Ο Έβρος είναι πάντα όρθιος και η Θράκη πάντα όρθια», υπογράμμισε, ευχαριστώντας τις Ένοπλες δυνάμεις, τα σώματα ασφαλείας αλλά και τους κατοίκους που όπως είπε: «βάζουν πάντα πλάτη».
Σημειώνεται πως τον πρωθυπουργό συνοδεύουν ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο Υφυπουργός παρα τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.
Αν σου άρεσε κάνε