Για διακοπές στο Πήλιο ο πατέρας του Μπόρις Τζόνσον

Για διακοπές στο Πήλιο ο πατέρας του Μπόρις Τζόνσον

Δημιουργία 02/07/20, 19:08

TAGS

Στην Ελλάδα βρίσκεται ο πατέρας του Μπόρις Τζόνσον, Στάνλεϊ, κόντρα στην ταξιδιωτική οδηγία της κυβέρνησης της Βρετανίας, σύμφωνα με την οποία πρέπει να γίνονται μόνο τα απαραίτητα ταξίδια σε άλλες χώρες.

Ο Στάνλεϊ Τζόνσον δημοσίευσε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram μια φωτογραφία του, στην οποία φοράει μάσκα την ώρα που βρίσκεται σε ένα αεροδρόμιο , ενώ σε άλλη δημοσίευση του ανέφερε ότι έφτασε στην Αθήνα.

Δεδομένου ότι οι απευθείας πτήσεις από τη Βρετανία απαγορεύονται έως τις 15 Ιουλίου, ο πατέρας του Μπόρις Τζόνσον έφτασε στην Ελλάδα μέσω άλλης χώρας με την Independent να μεταδίδει ότι ταξίδεψε στην Αθήνα μέσω Βουλγαρίας.

Σε μια προσπάθεια να εξηγήσει τους λόγους για τους οποίους πραγματοποίησε αυτό το ταξίδι, ο Στάνλεϊ Τζόνσον ανέφερε στη Daily Mail ότι «είμαι στο Πήλιο για να διευθετήσω κάποιες απαραίτητες εκκρεμότητες και να θωρακίσω την ιδιοκτησία από τον κοροναϊό εν όψει της επερχόμενης σεζόν ενοικίασης».

Ενώ συνέχισε λέγοντας ότι «μπορεί οι Έλληνες να προσπαθούν να σταματήσουν τις μαζικές αφίξεις από τη Βρετανία, όμως είναι πολύ χαρούμενοι που ήρθα».

Φυσικά το ταξίδι του προκάλεσε την αντίδραση των βουλευτών στη Βουλή των Κοινοτήτων, συμπεριλαμβανομένης της Rosena Allin-Khan του Εργατικού κόμματος, που είπε: «Οι περισσότεροι άνθρωποι ακολουθούν τις οδηγίες - δεν θα πάνε όλοι φέτος διακοπές. Φαίνεται πως αυτοί που είναι πιο κοντά στον πρωθυπουργό έχουν διαφορετικούς κανόνες».

Αξίζει να αναφερθεί ότι, σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει η ΕΡΤ, ο δήμαρχος του νότιου Πηλίου, Μιχαήλ Μιτζικός σχετικά με την άφιξη του Στάνλεϊ Τζόνσον δήλωσε ότι αν ήρθε παράνομα θα το κρίνουν οι ελληνικές αρχές και επεσήμανε ότι και ο πατέρας του Βρετανού πρωθυπουργού οφείλει να συμμορφωθεί στις υποδείξεις καθώς τα μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό, «τηρούνται ευλαβικά από τους 2.000 καταγεγραμμένους κατοίκους του χωριού.

Αν σου άρεσε κάνε