Ο Βαρουφάκης ζητά από την ΕΚΤ να δώσει 2.000 ευρώ σε κάθε πολίτη

Ο Βαρουφάκης ζητά από την ΕΚΤ να δώσει 2.000 ευρώ σε κάθε πολίτη

UPD 19:57 Δημιουργία 07/07/20, 19:57

Την πεποίθηση ότι "έρχεται, νομοτελειακά και πέμπτο Μνημόνιο" εξέφρασε από την Ρόδο όπου βρέθηκε, ο πρόεδρος του ΜέΡΑ25 και πρώην υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στην αίθουσα εθιμοτυπίας του δημαρχιακού μεγάρου, ο κ. Βαρουφάκης παρουσίασε την Ολοκληρωμένη Πρόταση Νόμου για την Προστασία των Πολιτών από τις Επιπτώσεις της Εντεινόμενης Οικονομικής Κρίσης.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής του ΜεΡΑ25, η... λύση είναι "η Κεντρική Ευρωπαϊκή Τράπεζα να τυπώσει 750 δισεκατομμύρια ευρώ και να καταθέσει στον τραπεζικό λογαριασμό κάθε πολίτη 2.000 ευρώ, για κάθε μήνα, μέχρι να νικηθεί ο ιός". Με αυτά τα χρήματα οι πολίτες θα μπορούσαν να εξυπηρετήσουν και τις υποχρεώσεις τους αλλά και η οικονομία θα έπαιρνε μια ανάσα καθώς αυτά τα χρήματα θα διοχετεύονταν στις επιχειρήσεις.

Ο κ. Βαρουφάκης, ξεκαθάρισε πως την συγκεκριμένη πρόταση "την δουλέψαμε ξανά ώστε να μην συγκρούεται με το Ευρωπαϊκό Δίκαιο, με την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, τις οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης κ.λπ. Είναι μία πολιτική πρόταση" όπως ανέφερε.

Ο πρόεδρος του ΜέΡΑ25 εμφανίσθηκε ιδιαίτερα ανήσυχος από τις εξελίξεις όπως διαμορφώνονται στην ελληνική οικονομία, η οποία μετά από μία 10ετή ύφεση και απανωτά μνημόνια, τώρα ‘χτυπήθηκε’ ανελέητα και από την κρίση που δημιούργησε η πανδημία του κοροναϊού:

"Έχει σημασία να μιλήσουμε για την προστασία των πολιτών από κάθε άποψη. Ευτυχώς είχαμε τον μικρότερο αριθμό θυμάτων από τον κοροναϊό, αλλά δυστυχώς, θα έχουμε τον μεγαλύτερο αριθμό πολιτών που θα υποφέρουν από την πείνα, από την δυστυχία, την φτώχεια και την χρεωκοπία από όλους τους Ευρωπαίους για τα επόμενα χρόνια" ανέφερε.

Αν σου άρεσε κάνε