Ορκωμοσία υπουργών και υφυπουργών στον καιρό του κορονοϊού

Ορκωμοσία υπουργών και υφυπουργών στον καιρό του κορονοϊού

UPD 14:17 Δημιουργία 05/08/20, 13:45

Με τα απαραίτητα μέτρα προστασίας για την αποφυγή της διάδοσης του κορονοϊού έλαβε χώρα στο Προεδρικό Μέγαρο, παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου και του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, η ορκωμοσία των νέων μελών της κυβέρνησης.

Υπενθυμίζεται πως τα νέα μέλη του κυβερνητικού σχήματος είναι ο Παναγιώτης Τσακλόγου, που ορίστηκε υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδιος για τα θέματα Κοινωνικής Ασφάλισης, η Ζωή Ράπτη, που ορίστηκε υφυπουργός Υγείας, αρμόδια για τα θέματα Ψυχικής Υγείας και ο Νικόλαος Ταγαράς, υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Περιβάλλοντος, ενώ ο Θεόδωρος Σκυλακάκης αναβαθμίστηκε σε αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, αρμόδιος για τη Δημοσιονομική Πολιτική και ο Νίκος Παπαθανάσης, ο οποίος αναβαθμίστηκε σε αναπληρωτή υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, αρμόδιος για τις Ιδιωτικές Επενδύσεις και τις Συμπράξεις του Δημόσιου και του Ιδιωτικού Τομέα.

Με λευκή μάσκα και το εθνόσημο σε εμφανή θέση υποδέχτηκε τον Πρωθυπουργό και τους νέους υπουργούς η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Ο κ. Μητσοτάκης προσήλθε και αποχώρησε τελευταίος από την τελετή, φορώντας αδιάλειπτα την μάσκα προστασίας του, υφασμάτινη και σε σκούρο μπλε χρώμα με το εθνόσημο στη μία γωνία της. Την ίδια μάσκα φορούσαν σε όλη τη διάρκεια της τελετής και οι νέοι Αναπληρωτές Υπουργοί, Θόδωρος Σκυλακάκης και Νίκος Παπαθανάσης και οι τρεις νέοι Υφυπουργοί, Ζωή Ράπτη, Νίκος Ταγαράς και Πάνος Τσακλόγλου.

Ο τελευταίος ορκίστηκε με πολιτικό όρκο στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας (στη μόνη στιγμή που η κ. Σακελλαροπούλου αποχωρίστηκε για κάποια λεπτά την μάσκα της), ενώ προηγήθηκε η ορκωμοσία των υπόλοιπων μελών της κυβέρνησης με θρησκευτικό όρκο.

Αν σου άρεσε κάνε