Ένταση στο ΣΥΡΙΖΑ με την Τζάκρη, για τον... «διεθνιστή» Μητσοτάκη

Ένταση στο ΣΥΡΙΖΑ με την Τζάκρη, για τον... «διεθνιστή» Μητσοτάκη

Δημιουργία 23/09/20, 14:10

Εξηγήσεις στην ηγεσία της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ παρείχε το πρωί της Τετάρτης η βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Θεοδώρα Τζάκρη, καθώς οι χαρακτηρισμοί που χρησιμοποίησε για να επιτεθεί στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη προκάλεσαν έντονη δυσφορία στο εσωτερικό του κόμματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες η γραμματέας της ΚΟ, Ολγα Γεροβασίλη, μετά από σχετική εντολή του Αλέξη Τσίπρα κάλεσε στο γραφείο της την κυρία Τζάκρη προκειμένου να παράσχει εξηγήσεις. Από την πλευρά της η βουλευτής ισχυρίστηκε ότι οι δηλώσεις της παρερμηνεύτηκαν.

Υπενθυμίζεται ότι η κ. Τζάκρη είπε ότι ο πρωθυπουργός είναι «άπατρις» και τον εγκάλεσε για «διεθνιστικές απόψεις».

Σε νέα της δήλωση την Τετάρτη, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει πως «επειδή ορισμένα μέσα ενημέρωσης εμφανίζουν, σήμερα, αποσπασματικά και διαστρεβλωμένα την κριτική μου, σε χθεσινή μου συνέντευξη, απέναντι στην εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης και του Κ. Μητσοτάκη, δίνοντας την εντύπωση ότι υιοθετώ χαρακτηρισμούς που οι πατριδοκάπηλοι και οι δήθεν εθνικόφρονες της Δεξιάς συνηθίζουν να χρησιμοποιούν εναντίον της Προοδευτικής Παράταξης, καλώ όσους έσπευσαν να με κατηγορήσουν να ακούσουν το ηχητικό.

Έτσι θα κατανοήσουν πως όσα ειπώθηκαν δεν αποτελούν παρά ειρωνικό και εμφατικό λόγο, προκειμένου να αναδειχθούν οι αντιφάσεις της εξωτερικής πολιτικής του Κ. Μητσοτάκη» κατέληξε η κ. Τζάκρη.

Ξεκάθαρη επίθεση Φίλη

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις Τζάκρη, ο βουλευτής και πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης, ανέφερε σε δηλώσεις του στο ρ/σ «Θέμα» πως «από ό,τι διάβασα, η κα Τζάκρη είπε ότι ο κ. Μητσοτάκης με την πολιτική του στα ελληνοτουρκικά αποδεικνύεται «άπατρις και διεθνιστής». Πρώτα απ’ όλα να ξεκαθαρίσω ότι δεν περιλαμβάνεται στην ηθική παράδοση της Αριστεράς και του ευρύτερου προοδευτικού χώρου, το να κατηγορείται κάποιος ή κάποια ως «άπατρις». Αυτή η τακτική και αυτή η λέξη είναι εμφυλιοπολεμική κατάρα της Δεξιάς, απομεινάρι άλλης εποχής, το οποίο δυστυχώς ο κ. Μητσοτάκης ως αρχηγός τότε της αξιωματικής αντιπολίτευσης είχε προσπαθήσει να αναβιώσει με τον αγώνα του κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Τέτοιοι χαρακτηρισμοί λοιπόν δεν ανήκουν σε μας. Ανήκαν, και δυστυχώς ανήκουν ακόμα, στο εμφυλιοπολεμικό οπλοστάσιο της Δεξιάς. Ο κ. Μητσοτάκης δεν είναι άπατρις. Έχει τη δική του αντίληψη για την εξωτερική πολιτική. Πολύ περισσότερο βέβαια, δεν είναι διεθνιστής. Αλλά ακόμα περισσότερο, δεν αποτελεί μομφή να είναι κανείς διεθνιστής! Έπαινος είναι! Η Αριστερά έχεις χύσει αίμα υπερασπιζόμενη τις παραδόσεις του πατριωτισμού και διεθνισμού. Η κα Τζάκρη για αυτές τις δηλώσεις θα πρέπει να δώσει εξηγήσεις.

Αν σου άρεσε κάνε