Νέος εκλογικός συνδυασμός από Τζήμερο και Κρανιδιώτη με όνομα «Δημιουργία»

Νέος εκλογικός συνδυασμός από Τζήμερο και Κρανιδιώτη με όνομα «Δημιουργία»

Δημιουργία 15/02/21, 15:46

«Δημιουργία» είνα το όνομα του εκλογικού συνασπισμού που ανακοίνωσαν τη Δευτέρα ο Θάνος Τζήμερος, επικεφαλής του κόμματος «Δημιουργία Ξανά» και ο Φαήλος Κρανιδιώτης, πρόεδρος της «Νέας Δεξιάς».

Επικεφαλής θα είναι ο κ. Τζήμερος και τα δύο κόμματα θα διατηρήσουν την αυτονομία και την αυτοτέλειά τους, κάνοντας παράλληλα κοινές παρεμβάσεις στον δημόσιο λόγο και δράσεις. Στις εκλογές θα υπάρχει κοινό ψηφοδέλτιο με τον λογότυπο της «Δημιουργίας», τα ονόματα των δύο επικεφαλής και τους υποψηφίους από τα δύο κόμματα, οι οποίοι θα υπηρετούν τις κοινές θέσεις που έχουν συμφωνήσει οι κ.κ. Τζήμερος και Κρανιδιώτης.

«Είμαστε φορείς ενός μοντέρνου πατριωτισμού. Θέλουμε η χώρα μας να μεγαλουργήσει στο διεθνή στίβο, παράγοντας προϊόντα, υπηρεσίες και αξιοπρέπεια», τόνισε ο κ. Τζήμερος, επισημαίνοντας ότι «αυτά που προτείνουμε είναι αυτά που βοήθησαν κράτη που ξεκίνησαν από συνθήκες πολύ χειρότερες από εμάς να γίνουν σοβαρά κράτη. Πρόκειται για άμεσα εφαρμόσιμες λύσεις που θα βοηθήσουν τη χώρα να ευημερήσει».

Ο κ. Κρανιδιώτης σημείωσε ότι απευθύνονται σε ανθρώπους «που έχουν ως εργαλεία τον κοινό νου, τη λογική και την πίστη στον κοινοβουλευτισμό με όλα τα κουσούρια του». Ο σκοπός της πολιτικής, όπως τόνισε, «είναι να κάνεις την πατρίδα ισχυρότερη» και πρόσθεσε ότι «αναζητούμε εταίρους, συνεργάτες, για να προσπαθήσουμε να κάνουμε τις ιδέες μας πραγματικότητα». Αυτό που έφερε τα δύο κόμματα πιο κοντά, όπως ανέφερε, είναι η αγάπη για την ελευθερία, ο πατριωτισμός και η φιλοτιμία να προσπαθήσουμε αυτά που πιστεύουμε να τα κάνουμε πραγματικότητα.

Όσον αφορά τη δυνατότητα περαιτέρω συνεργασιών, ο κ. Τζήμερος είπε ότι «υπάρχουν πολλές δυνάμεις, μεμονωμένοι άνθρωποι, με κύρος, με συγκροτημένη σκέψη και λόγο, κάποιες δεξαμενές σκέψεις και κάποια τέτοια κόμματα. Από την άλλη, δεν θα μπορούσαμε να συνεργαστούμε με ευκαιριακούς λαϊκιστές και ασόβαρους, που δεν μπορούν να συνδέσουν το αίτιο με το αποτέλεσμα, προχωρούν σε συνεχή καταγγελία έναντι των πάντων και προσπαθούν να έχουν και την πίτα ολόκληρη και τον σκύλο χορτάτο».

Αν σου άρεσε κάνε