Τα είπαν για τις... Πρέσπες

Τα είπαν για τις... Πρέσπες

UPD 14:07 Δημιουργία 05/02/19, 22:44

Μήνυμα ειρήνης έστειλε η σύντροφος του πρωθυπουργού με αναφορές στη Συμφωνία των Πρεσπών, κατά τη συνομιλία της με την πρώτη κυρία της Τουρκίας, Εμινέ Ερντογάν, στο προεδρικό μέγαρο στην Άγκυρα.

Η κυρία Ερντογάν επεφύλαξε θερμή υποδοχή στην κ. Μπαζιάνα, ως ανταπόδοση της δικής της φιλοξενίας στην Αθήνα, καλωσόρισε την κ. Μπαζιάνα, τη ρώτησε για το ταξίδι, την οικογένεια και τα παιδιά της.

Από την πλευρά της, η κ. Μπαζιάνα την ευχαρίστησε και ανταπέδωσε τις ευχές. Στη συζήτηση που είχαν η Μπέτυ Μπαζιάνα και η Εμινέ Ερντογάν, αναφέρθηκαν στο προσφυγικό, ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζουν Ελλάδα και Τουρκία από τις δυο πλευρές του Αιγαίου

Η κ. Μπαζιάνα μίλησε για την ανθρωπιά που έδειξαν οι Έλληνες προς τους πρόσφυγες όλα αυτά τα χρόνια, και ιδιαίτερα στα νησιά, και έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη γιαγιά Μαρίτσα Μαυραπίδου, η οποία υπήρξε σύμβολο της προσφοράς και της αλληλεγγύης και πέθανε τον περασμένο μήνα.

Επίσης η κ. Μπαζιάνα έστειλε μήνυμα ειρηνικής συνύπαρξης με τη γείτονα και έφερε ως παράδειγμα τη Συμφωνία των Πρεσπών, η οποία, όπως είπε, έληξε με αμοιβαία επωφελή τρόπο μια χρόνια διαμάχη μεταξύ δύο γειτονικών λαών που δεν είχαν τίποτε να χωρίσουν.

Αν σου άρεσε κάνε