«ΠΓΔΜ» γράφει το ΥΠΕΞ

«ΠΓΔΜ» γράφει το ΥΠΕΞ

ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ UPD 14:18 Δημιουργία 13/02/19, 12:50

Με την ονομασία προ της εφαρμογής της συμφωνίας των Πρεσπών διατηρείται το όνομα της ΠΓΔΜ στο υπουργείο Εξωτερικών, όπως φαίνεται σήμερα, Τετάρτη, από το ιστότοπο του ΥΠΕΞ.

Εξάλλου, στα Σκόπια, ο Ζόραν Ζάεφ θα προχωρήσει και σε αλλαγή της ονομασίας του κόμματός του.

Το σημερινό «Σοσιαλδημοκρατική Ένωση της Μακεδονίας» θα πρέπει να αντικατασταθεί σε «Σοσιαλδημοκρατική Ένωση της Βόρειας Μακεδονίας» , ενώ εξετάζονται και άλλα σενάρια όπως: «Σοσιαλδημοκράτες της Βόρειας Μακεδονίας» ή σκέτο «Σοσιαλδημοκρατική Ένωση».

Σύμφωνα με την εφημερίδα Νεζαβίσεν, η αλλαγή του ονόματος του κόμματος θα οριστικοποιηθεί μέχρι τις προεδρικές εκλογές που θα γίνουν τον Απρίλιο, ωστόσο μέλη του κόμματος, δεν αποκλείουν τη λήψη απόφασης κατά το προσεχές Συνέδριο των Σοσιαλδημοκρατών που έχει ανακοινωθεί για τις 3/3/2019. Στο Συνέδριο θα επιλεγεί και ο υποψήφιος που θα εκπροσωπήσει το κόμμα στις Προεδρικές Εκλογές.

Άγνωστο παραμένει τι θα πράξει το αντιπολιτευόμενο εθνικιστικό κόμμα VMRO-DPMNE (Εσωτερική ’’Μακεδονική’’ Επαναστατική Οργάνωση – Δημοκρατικό Κόμμα για τη «Μακεδονική» Ενότητα”) που έχει ταχθεί κατά της αυμφωνίας των Πρεσπών και της αλλαγής της ονομασίας της χώρας σε «Σεβέρνα Μακεντόνιγια».

Αν σου άρεσε κάνε