Υπέρμαχος του αντικαπνιστικού νόμου ο... Πολάκης

Υπέρμαχος του αντικαπνιστικού νόμου ο... Πολάκης

UPD 15:37 Δημιουργία 26/02/19, 15:31

Για τις σφοδρές αντιδράσεις που έχουν προκληθεί ανά καιρούς για τη σχέση του με το κάπνισμα αλλά και την εξάρτιση του από το τσιγάρο μίλησε την Τρίτη ο Παύλος Πολάκης στη Βουλή.

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας κατάθεσε την προσωπική του εξομολόγηση για τις φορές που προσπαθούσε να κόψει το τσιγάρο χωρίς αποτέλεσμα: «Εγώ έχω κάνει τρεις απόπειρες να το κόψω. Και τις τρεις φορές, το ξεκίνησα με τον ίδιο τρόπο. Βράδυ, μετά από πολύ βαρύ χειρουργείο. Έτσι έγινε. Αυτό δεν αλλάζει με νόμο».

Η παρέμβαση του Παύλου Πολάκη ήρθε σε συνέχεια αναφοράς του υπουργού Υγείας Ανδρέα Ξανθού ότι «δεν εφαρμόζεται ο αντικαπνιστικός νόμος».

«Χρειάζεται μια άλλη προσέγγιση στο πρόβλημα και γι’ αυτό είναι απολύτως απλουστευτικές, ιδιαίτερα δημαγωγικές και μικροπολιτικές οι προσεγγίσεις του τύπου, ότι ο αντικαπνιστικός νόμος δεν εφαρμόζεται στην Ελλάδα επειδή καπνίζει ο Πολάκης», παρατήρησε ο Ανδρέας Ξανθός. Μάλιστα ο υπουργός Υγείας σχολίασε ότι «είναι προσβλητική για την Ελλάδα η πρωτιά της μη εφαρμογής του αντικαπνιστικού νόμου, για την προστασία από το παθητικό κάπνισμα, και εκθέτει τη χώρα διεθνώς».

Αν σου άρεσε κάνε