Γεννηματά: Με ανησυχεί ο πολιτικός αχταρμάς που διαλύει τη χώρα

Γεννηματά: Με ανησυχεί ο πολιτικός αχταρμάς που διαλύει τη χώρα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ Δημιουργία 23/03/19, 17:23

Αυτό που με ανησυχεί είναι ότι έχουμε έναν πολιτικό αχταρμά που πλήττει τη μεσαία τάξη και διαλύει τη χώρα αναφέρει η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά, σημειώνοντας για την περίπτωση της κυρίας Λοΐζου ότι είναι ενδεικτική του αξιακού πλαισίου των επιλογών του κ. Τσίπρα.

«Είχαμε εκφράσει τη θέση μας σε σχέση με την κα Λοΐζου πολύ νωρίτερα γιατί είχαμε ανατριχιάσει από προκλητικές της δηλώσεις σε σχέση με την τρομοκρατία και τη βία. Το ερώτημα είναι γιατί ο κ. Τσίπρας επιλέγει αυτό το προφίλ ανθρώπων να τον εκπροσωπήσουν και μάλιστα στην Ευρωβουλή. Τα γνώριζε ο κ. Τσίπρας όλα αυτά ή όχι;» διερωτήθηκε η κα Γεννηματά μιλώντας στην τηλεόραση του OPEN.

«Είναι τραγική ειρωνεία ότι κάποια στιγμή ζήτησε να μην ακούγεται το ''Καλημέρα ήλιε'', ένα εμβληματικό τραγούδι για το ΠΑΣΟΚ, με το επιχείρημα ότι το ΠΑΣΟΚ έγινε μνημονιακό κόμμα. Εδώ ισχύει αυτό που λέμε στην καθημερινότητά μας: ''μεγάλη μπουκιά φάε, μεγάλη κουβέντα μην πεις'', καθώς βρέθηκε να εκπροσωπεί ένα κόμμα που έφερε το τρίτο και σκληρότερο μνημόνιο και ένα άτυπο τέταρτο μνημόνιο» πρόσθεσε.

Η κα Γεννηματά αναφερόμενη στην καθημερινότητα των πολιτών επισήμανε ότι «σε κάθε περιοδεία ο κόσμος μας ζητά να κάνουμε κάτι για να αλλάξει αυτή η κατάσταση, γιατί κάθε ελληνική οικογένεια ζει τον κίνδυνο της φτώχειας, αν όχι την ίδια τη φτώχεια. Ξέρετε μέσα σε δύο χρόνια το εισόδημα των συνταξιούχων μειώθηκε κατά 13% και των μικρομεσαίων 11,5% και 5,5% περίπου των μισθωτών».

Σχετικά με τον χρόνο των εκλογών τόνισε ότι «έπρεπε να έχουν γίνει χθες» κατηγορώντας τον κ. Τσίπρα πως δεν θέλει να κουνηθεί από την καρέκλα του. «Η κυβέρνηση έχει Τσίπρα αλλά δεν έχει τσίπα» είπε.

Για την επόμενη μέρα των εκλογών και την πιθανή συγκυβέρνηση με κάποιο κόμμα, η κ. Γεννηματά υπογράμμισε: «Οι άλλοι πρέπει να τοποθετηθούν απέναντι στον ελληνικό λαό το τι θα κάνουν αμέσως μετά τις εκλογές. Το ΚΙΝΑΛ θα συμπράξει με όποιον συμφωνήσει με το σχέδιο μας. Αυτοί όμως δεν έχουν πει τι θα πράξουν ακόμα. Δεν θα γίνουμε μέρος των προβλημάτων. Θέλουμε λύση».

Η κ. Γεννηματά επέκρινε έντονα τον γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνο Σκουρλέτη, για τις δηλώσεις του για πιθανά επεισόδια στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου, λόγω της Συμφωνίας των Πρεσπών. «Ζούμε το άκρον άωτον του θράσους. Δεν εκπλήσσομαι με αυτά», σχολίασε χαρακτηριστικά.

Επίσης, αναφερόμενη στο έκτακτο συνέδριο του ΚΙΝΑΛ (30-31 Μαρτίου) δήλωσε ότι δεν ανησυχεί από τυχόν αποχωρήσεις προς τον ΣΥΡΙΖΑ: «Ένας φεύγει 1.000 έρχονται» είπε και σημείωσε ότι «πρέπει να ενεργήσουμε ως ενιαίο κόμμα. Όλοι πρέπει να είμαστε αποφασισμένοι και ενωμένοι. Να έχουμε ενότητα και ευθύνη. Το ΠΑΣΟΚ είναι στην πρώτη γραμμή, είναι η κινητήρια δύναμη του ΚΙΝΑΛ. Ο ήλιος θα είναι στα ευρωψηφοδέλτια μας».

Αν σου άρεσε κάνε