Τουρκικός Τύπος: Αδιανόητη πρόκληση για την επίσκεψη Τσίπρα στο Αγαθονήσι

Τουρκικός Τύπος: Αδιανόητη πρόκληση για την επίσκεψη Τσίπρα στο Αγαθονήσι

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 10:30 Δημιουργία 26/03/19, 10:09

Η επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στο Αγαθονήσι για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου, το επεισόδιο στον αέρα με το ελικόπτερο του Έλληνα πρωθυπουργού, αλλά και οι αναγγελίες Ερντογάν για την Αγιά Σοφιά, πρωταγωνιστούν σήμερα στον τουρκικό Τύπο, που «πανηγυρίζει», σε κάποιες περιπτώσεις απροκάλυπτα, και σε άλλες πιο συγκεκαλυμμένα.

Πιο προκλητική η Sozcu που υποστηρίζει ότι «ο Έλληνας πρωθυπουργός πήγε σε τουρκικό νησί». Μάλιστα η εν λόγω εφημερίδα συνεχίζει τονίζοντας ότι το Αγαθονήσι υπάγεται στην περιφέρεια του Αϊδινίου και ως εκ τούτου δεν ήταν η Τουρκία που προκάλεσε με τα μαχητικά της ανήμερα της εθνικής μας επετείου, αλλά ο Αλέξης Τσίπρας που «είπε από τη μια ότι τον παρενόχλησαν κι από την άλλη πήγε σε νησί που τελεί υπό παράνομη ελληνική κατοχή»!

Αναφορικά με το επεισόδιο παρενόχλησης του ελικοπτέρου στο οποίο επέβαινε ο Αλέξης Τσίπρας από τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη, ο Τύπος της γειτονικής χώρας υιοθετεί την γραμμή της Άγκυρας, ουσιαστικά «βγάζοντας ψεύτη» τον Έλληνα πρωθυπουργό.

«Απάντηση στους ισχυρισμούς του Τσίπρα: Τουρκικά μαχητικά δεν έκαναν καμία παρενόχληση στο Αιγαίο», γράφει χαρακτηριστικά η Sabah.

Η Cumhuriyet τιτλοφορεί το άρθρο της: «Η Τουρκία διαψεύδει ότι τουρκικά αεροσκάφη παρενόχλησαν το ελικόπτερο του Τσίπρα».

Η Hurriyet κάνει λόγο για «Ισχυρισμό του Τσίπρα για παρενόχληση από αεροσκάφη»,

Σημειώνεται ότι κανένα δημοσίευμα δεν αναφέρεται στις 47 παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου.

Καταλήγοντας, κάποια εθνικιστικά έντυπα δεν κρύβουν τη χαρά τους για τις δηλώσεις του Ταγίπ Ερντογάν αναφορικά με την προοπτική εκ νέου μετατροπής της Αγιάς Σοφιάς σε τέμενος, όπως η Turkiye: «Χαρά για την Αγία Σοφία. Μετά από 84 χρόνια θα σπάσουν τα δεσμά».
Αν σου άρεσε κάνε