Διάβημα για την πρόκληση ανήμερα της 25ης Μαρτίου ετοιμάζει το ΥΠΕΞ

Διάβημα για την πρόκληση ανήμερα της 25ης Μαρτίου ετοιμάζει το ΥΠΕΞ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 12:26 Δημιουργία 26/03/19, 12:23

Μία μέρα μετά το ελληνοτουρκικό επεισόδιο στον αέρα, με την παρενόχληση του ελικοπτέρου, που μετέφερε τον πρωθυπουργό στο Αγαθονήσι, πληροφορίες αναφέρουν ότι το ΥΠΕΞ ετοιμάζεται να «απαντήσει» με διάβημα προς την Άγκυρα.

Σημειώνεται ότι ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας αποκάλυψε το περιστατικό κατά τον χαιρετισμό του προς τους κατοίκους του νησιού.

«Ερχόμενος παρενοχλήθηκα από τουρκικά αεροσκάφη που ανάγκασαν το ελικόπτερο στο οποίο επέβαινα σε χαμηλούς ελιγμούς, με σκοπό άραγε τι;», διερωτήθηκε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε:

«Η Ελλάδα είναι δύναμη ειρήνης και συνεργασίας, αυτό το μήνυμα θέλω να στείλω στους γείτονες, μόνο συνεργασία και συνανάπτυξη και όχι ψευτομαγκιές, με τις οποίες ξοδεύουν τσάμπα βενζίνη και κηροζίνη. Αυτές οι ανόητες ενέργειες δεν έχουν κανένα νόημα», τόνισε ο πρωθυπουργός.

Από την πλευρά της, πάντως, η Άγκυρα αρνείται ότι έγινε τέτοιο περιστατικό, με πηγές από τις τουρκικές υπηρεσίες ασφαλείας να αναφέρουν, σύμφωνα με ΜΜΕ της γειτονικής χώρας:

«Τα τουρκικά μαχητικά δεν ενεπλάκησαν σε κανενός είδους παρενόχληση ελικοπτέρου που μετέφερε τον Ελληνα Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα», τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση της Τουρκίας.

Αν σου άρεσε κάνε