Αυστηρό διάβημα στην Άγκυρα μετά την παρενόχληση του ελικοπτέρου του Τσίπρα

Αυστηρό διάβημα στην Άγκυρα μετά την παρενόχληση του ελικοπτέρου του Τσίπρα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 17:29 Δημιουργία 26/03/19, 16:56

Την ξεκάθαρη ενόχληση της ελληνικής κυβέρνησης προς την Τουρκία για το περιστατικό που έλαβε χώρα χθες, ανήμερα της 25ης Μαρτίου με την παρενόχληση του στρατιωτικού ελικοπτέρου που μετέφερε τη Δευτέρα τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, στο Αγαθονήσι, μετέφερε το υπουργείο Εξωτερικών στον Τούρκο πρέσβη στην Αθήνα που βρέθηκε το μεσημέρι της Τρίτης στο ΥΠΕΞ.

Το υπουργείο κάνει λόγο για παρενόχληση των τουρκικών αεροσκαφών στο ελικόπτερο που μετέφερε τον πρωθυπουργό.

Από την τουρκική πλευρά ωστόσο, υποστηρίζεται ότι «δεν υπήρξε επεισόδιο παρενόχλησης» και πως τα τουρκικά μαχητικά «απλώς εκτελούσαν τα συνηθισμένα καθήκοντά τους».

Υπενθυμίζεται πως κατά την πτήση του κ. Τσίπρα προς το Αγαθονήσι, υπήρξε παρενόχληση του ελικοπτέρου που τον μετέφερε από τουρκικά μαχητικά F-4, που παραβίασαν τον εθνικό ενάεριο χώρο και o ο Πρωθυπουργός έκανε λόγο για «ανόητες κινήσεις».

«Εμείς έχουμε απλωμένα χέρια για συνεννόηση. Αλλά εάν χρειαστεί θα κάνουμε αυτό που μας έχουν μάθει οι πρόγονοί μας, για να υπερπασπιστούμε την πατρίδα μας», διεμήνυσε ο πρωθυπουργός και κάλεσε την Τουρκία να δείξει ότι θέλει και εκείνη να κινηθεί στο δρόμο του διαλόγου και του σεβασμού του διεθνούς Δικαίου.

Αν σου άρεσε κάνε