«Ασπίδα» Τζανακόπουλου σε Λοϊζου

«Ασπίδα» Τζανακόπουλου σε Λοϊζου

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 14:50 Δημιουργία 27/03/19, 14:13

Σε μια ακόμα προσπάθεια υπεράσπισης της Μυρσίνης Λοΐζου, που «κόπηκε» από το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ την περασμένη εβδομάδα μετά από την γνωστοποίηση του ότι λάμβανε τη σύνταξη της νεκρής μητέρας της για 5,5 χρόνια, προχώρησε το μεσημέρι της Τετάρτης ο Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Μιλώντας στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών και απαντώντας σε ερώτηση για τις επιλογές των υποψηφίων που έχει κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε πως «η Μυρσίνη Λοΐζου πριν από μια δεκαετία υπέπεσε σε ένα ατόπημα. Είχε την ευθιξία και την ηθική ακεραιότητα να παραιτηθεί από το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς δηλώσεις & απειλές του τύπου "θα σας τελειώσω", "θα σας πάω αίμα"... όπως στελέχη της ΝΔ. Την ίδια ώρα ο κ. Κεφαλογιάννης ελέγχεται από την OLAF γιατί κατακρατούσε αμοιβές συνεργατών του. Θα κάνει δηλώσεις για το θέμα ο κ. Μητσοτάκης; Έχουμε να κάνουμε με δύο μέτρα και δύο σταθμά».

Συνεχίζοντας, ο κ. Τζανακόπουλος δήλωσε πως «έχουμε μια σειρά από σκάνδαλα, αλλά όλοι βλέπουν την ακίδα στο μάτι του ΣΥΡΙΖΑ. Η κα Λοϊζου έχει μιλήσει, για ένα αδίκημα που τέλεσε ενώ δεν ασκούσε εξουσία. Περιμένω την αυτοκριτική του πολιτικού συστήματος που επί χρόνια απομυζούσε τους πόρους του κράτους ενώ ασκούσε εξουσία» συμπλήρωσε.

Αναφορικά με την υποψηφιότητα του Πέτρου Κόκκαλη με το ΣΥΡΙΖΑ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε πως «αν η ΝΔ θεωρεί διαπλοκή την υποψηφιότητα του Π.Κόκκαλη, έχουμε παρεξηγήσει τους όρους».

Εξάλλου και απαντώντας σε ερώτηση για το εάν ο Αλέξης Τσίπρας θα πραγματοποιήσει την επόμενη εβδομάδα επίσημη επίσκεψη στη Βόρεια Μακεδονία, ο κ. Τζανακόπουλος είπε ότι «εφόσον συμφωνηθεί επίσκεψη του πρωθυπουργού στα Σκόπια, θα ανακοινωθεί».

Για το σχέδιο που κατέθεσε χθες η κυβέρνηση στη Βουλή για την προστασία της πρώτης κατοικίας, σημείωσε πως «με τη ρύθμιση που κατατέθηκε επιτυγχάνεται ο στόχος να προστατευτεί η πρώτη κατοικία και παράλληλα διευκολύνεται η εκκαθάριση των κόκκινων δανείων από τα χαρτοφυλάκια των τραπεζών».

Έδωσε έμφαση στο ότι για πρώτη φορά προστατεύονται επιχειρηματίες που πήραν δάνειο σε πρώτη κατοικία, ενώ επίσης για πρώτη φορά δίνεται και επιδότηση της δόσης από το δημόσιο.

Σημείωσε ότι δεν άλλαξε ο πυρήνας όσων είχαν συμφωνηθεί μεταξύ της κυβέρνησης και των ελληνικών τραπεζών σε ότι αφορά τα όρια, και επεσήμανε ότι δεν στερείται το δικαίωμα του δανειολήπτη να προσφύγει στη δικαιοσύνη.

Αν σου άρεσε κάνε