Πολιτικός «πυρετός» για την επίσκεψη Τσίπρα στα Σκόπια με στάση... στη Θεσσαλονίκη

Πολιτικός «πυρετός» για την επίσκεψη Τσίπρα στα Σκόπια με στάση... στη Θεσσαλονίκη

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 11:28 Δημιουργία 28/03/19, 11:23

Ταυτόχρονα με το σχεδιασμό της στρατηγικής των προεκλογικών παροχών «τρέχουν» οι προετοιμασίες για την επίσκεψη του πρωθυπουργού στα Σκόπια, τη στιγμή που η Βόρεια Ελλάδα «βράζει» για τη Συμφωνία των Πρεσπών, «μαυρίζοντας» την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, τουλάχιστον όπως προκύπτει από τα καταποντισμένα δημοσκποπικά ποσοστά του κόμματος στην περιοχή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το πολιτικό γραφείο του Αλέξη Τσίπρα βρίσκεται σε μεγάλο αναβρασμό για το ταξίδι του πρωθυπουργού, ο οποίος θα συνοδεύεται από μία μεγάλη επιχειρηματική αποστολή, με την οποία θα επιχειρήσει να «πουλήσει» επικοινωνιακά οικονομικά-αναπτυξιακά οφέλη της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Στην Ηρώδου Αττικού προσπαθούν να «χωνέψουν» τις τελευταίες μετρήσεις, που καταγράφουν ήττα του κόμματος της Αριστεράς στη Βόρεια Ελλάδα. Αυτά τα συμπεράσματα, άλλωστε, αποτελούν βαρόμετρο για τα επόμενα βήματα του κ. Τσίπρα, καθορίζουν δηλαδή τον τρόπο με τον οποίο ο ίδιος θα ανακατέψει την εκλογική τράπουλα.

Πριν τα Σκόπια, πάντως, ο κ. Τσίπρας θα κάνει μία στάση στη Θεσσαλονίκη σήμερα, Πέμπτη (2 Απριλίου επισκέπτεται τη γειτονική χώρα), όπου θα μετάσχει το μεσημέρι σε συζήτηση με επιχειρηματίες από τη βόρεια Ελλάδα με θέμα: «Οι αναπτυξιακές προοπτικές των επιχειρήσεων της βόρειας Ελλάδας μετά τη Συμφωνία των Πρεσπών».

Η σύντομη στάση του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη θα ολοκληρωθεί με ομιλία του σε εκδήλωση για την παρουσίαση του συνδυασμού του υποψηφίου Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Χρήστου Γιαννούλη.

Σε γενικότερο πλάνο, τα «βλέμματα» παραμένουν στραμμένα στην εντεινόμενη παροχολογία… Όπως αναφέρει το Xrimaonline.gr σε σημερινό του δημοσίευμα, η κυβέρνηση δεν κλείνει ερμητικά τη χαραμάδρα στο δώρο Πάσχα για συνταξιούχους και δημοσίους υπαλλήλους. Σύσσωμη η αντιπολίτευση περιμένει να δει, αν το επόμενο πακέτο μέτρων κρύβει… «εκπλήξεις».

Αν σου άρεσε κάνε