Δημοψηφισματικό χαρακτήρα δίνει στις ευρωεκλογές ο Μητσοτάκης

Δημοψηφισματικό χαρακτήρα δίνει στις ευρωεκλογές ο Μητσοτάκης

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 15:45 Δημιουργία 28/03/19, 14:23

Την όσο δυνατή καλύτερη προετοιμασία της ΝΔ ενόψει των εκλογικών αναμετρήσεων του Μαΐου ζήτησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τα «γαλάζια» στελέχη κατά την ομιλία του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματός του.

Ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε πως «θα είναι ένα ηχηρό δημοψήφισμα κατά της χειρότερης κυβέρνησης που έχει γνωρίσει ο τόπος από τη μεταπολίτευση».

Εκτίμησε ότι οι πολίτες θα απαντήσουν για τα ψέματα, τους φόρους, το διχασμό και την προσβλητική συμφωνία των Πρεσπών. Το μήνυμα πρέπει να είναι «προς τον ΣΥΡΙΖΑ "ως εδώ" και προς τη Νέα Δημοκρατία "προχωρήστε μπροστά, μαζί μπορούμε"».

Έθεσε ως στόχο «την καθαρή, ευρεία, μεγάλη νίκη στις ευρωεκλογές. Δεύτερον καμία περιφέρεια σε στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και όσο το δυνατόν περισσότεροι στη ΝΔ. Τρίτον, στους τρεις μεγάλους δήμους της χώρας (Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πειραιάς) νίκη στελεχών που υποστηρίζονται από την Νέα Δημοκρατία.

Κατά τον αρχηγό της ΝΔ ένα τέτοιο αποτέλεσμα θα αναγκάσει τον Αλέξη Τσίπρα να συρθεί στις εκλογές. Κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι συνεχίζει να ασκεί τα καθήκοντά του με αυταρχισμό. «Είναι ένας αριστερός Όρμπαν του Νότου».

Με μια νομιμοποίηση θα συνεχίσει μια κυβέρνηση-κουρελού που στηρίζεται σε ευκαιριακές πλειοψηφίες, αναρωτήθηκε.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εκτίμησε ότι οι Ελληνες έχουν βιώσει από πρώτο χέρι τα ψέματα Τσίπρα και την σκοτεινή πλευρά μας κυβέρνησης που δεν έχει μυστικά.

«Πρέπει να είμαστε υπερήφανοι που υπηρετήσαμε τον θεσμικό μας ρόλο ως αντιπολίτευση και έρχεται σύντομα η ώρα που θα αναλάβουμε την ευθύνη της διακυβέρνησης», τόνισε.

Η ελληνική κοινωνία έχει την ανάγκη μιας θετικής διεξόδου, τόνισε. Ξέρουμε πολύ καλά τι πρέπει να αλλάξει. «Οσο ο κος Τσίπρας λέει στους πολίτες ότι τα πράγματα πάνε καλά, τόσο αυτοί εξοργίζονται», υποστήριξε θυμίζοντας στοιχεία υπερχρέωσης των φορολογουμένων. Κατήγγειλε ότι η επένδυση στο Ελληνικό δεν έχει ξεκινήσει ακόμα, η αγορά είναι παγωμένη, ενώ οι τράπεζες δεν μπορούν να χορηγήσουν δάνεια.

«Στηρίζουμε την προστασία της α’ κατοικίας για τους πιο ευάλωτους συμπολίτες αλλά πιστεύουμε ότι πρέπει να στηρίζονται και οι συνεπείς δανειολήπτες», σημείωσε με αφορμή το νομοσχέδιο που συζητείται σήμερα στη Βουλή. «Να εντοπίσουμε τους στρατηγικούς κακοπληρωτές αλλά και οι τράπεζες να δώσουν έστω κάτι μικρό σε όσους είναι εντάξει στα δάνεια που πήραν οι τράπεζες».

Ακολούθως, επιχείρησε να αποδομήσει εκ των προτέρων την τακτική που προέβλεψε ότι θα ακολουθήσει ο κ. Τσίπρας στην πορεία προς τις εκλογές. «Θα μας κατηγορήσει ότι είμαστε ακροδεξιοί και θα το πει αυτός που κυβέρνησε τέσσερα χρόνια με τον κ. Καμμένο. Εκείνος που στο τέλος του 2014 έσυρε τη χώρα σε εκλογές μαζί με τη ΧΑ. Θα μας πει ότι είναι φίλος των αδύνατων και ότι εμείς είμαστε φίλοι της ελίτ. Εκείνος που έκοψε το ΕΚΑΣ και τις συντάξεις χηρείας σε εμάς που δεσμευόμαστε για Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα και θέλουμε να συνδέσουμε την ανάπτυξη με τον κατώτατο μισθό» Και πρόσθεσε: «Είμαι εγώ με την ελίτ και την διαπλοκή και προτείνω τον Στέλιο Κυμπουρόπουλο για την Ευρωβουλή και όχι εκείνος που θέλει στη Βουλή τον Κόκκαλη. Η πολιτική είναι και διαχείριση των συμβόλων, το 2014 ο ΣΥΡΙΖΑ είχε στο ευρωψηφοδέλτιο τον Μανώλη Γλέζο, σήμερα έχει το όνομα που ταυτίζεται με τη διαπλοκή, που είναι η διαπλοκή στην Ελλάδα.

Εμφανίζεται ως ευρωπαίος πολιτικός ο κ. Τσίπρας, και βγάζει γλώσσα και μιλά σε εμάς ο φίλος του Μαδούρο, κατηγορώντας την παράταξη που έβαλε και κράτησε πριν από τέσσερα χρόνια την Ελλάδα στην Ευρώπη, την ώρα που τα αεροπλάνα του δικτάτορα προσγειώνονται στα ελληνικά αεροδρόμια».

Αναφερόμενος συνοπτικά στο πρόγραμμα της ΝΔ είπε ότι η ΝΔ θα πετύχει μεγαλύτερη ανάπτυξη με λιγότερους φόρους και εισφορές και περισσότερες επενδύσεις, παράλληλα αύξηση του αφορολόγητου 1.000 ευρώ για κάθε παιδί και 2.000 ευρώ για κάθε παιδί για να αντιμετωπιστεί το δημογραφικό.

Συνεχίζοντας την επίθεση, μίλησε και για στελέχη που προέρχονται από τη ΝΔ, αλλά σε συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ στρέφονται κατά της παράταξης. Ο ΣΥΡΙΖΑ, είπε, «επιμένει να κινείται με τακτικές παρακράτους και να στήνει πολιτικές παράγκες της τελευταίας στιγμής [...] Είδαμε ότι κάποιοι που φτιάχτηκαν από την παράταξη της ανέλαβαν να εκτελέσουν με τη συμβολή της κρατικής ΕΡΤ μία αποστολή που στρέφεται μόνο κατά της ΝΔ [...] Από την πρώτη στιγμή που εκλέχτηκα κάποιοι φαντάζονταν τη ΝΔ σαν φιλοσυριζαϊκή αντιπολίτευση, που θα αντιπολιτευόταν χαλαρά και που και που θα έβαζε και πλάτη, λυπάμαι αλλά δεν τους έκανα τη χάρη [...] Ματαιοπονούν όσοι σχεδιάζουν τέτοια πράγματα στα υπόγεια του Μαξίμου».

Κλείνοντας, αναφέρθηκε ξανά στις επικείμενες εκλογές: «Υπάρχει μία βουβή οργή, θα εκφραστεί εκκωφαντικά το βράδυ των εκλογών και η σιωπηρή πλειοψηφία θα ακουστεί ξεκάθαρα [...] Δεν υπάρχει περιθώριο για χαλαρή ψήφο, για αποχή από τη κάλπη», είπε ο κ. Μητσοτάκης και κάλεσε τους νέους να μην αφήσουν να αποφασίσουν άλλοι γι αυτούς. Κάλεσε τους πολίτες πριν από την κάλπη να θυμηθούν «τα ψέματα, τους φόρους, τον διχασμό και την εθνική ντροπή του Σκοπιανού. Οι πολίτες θα κληθούν να πουν το μεγάλο ναι ή όχι για το αύριο [...] Θα πρέπει να θυμούνται ότι ο αποτελεσματικότερος τρόπος για να τιμωρηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η ψήφος στη ΝΔ. Διαφωνώ και καταδικάζω τον ΣΥΡΙΖΑ, σημαίνει ψηφίζω ΝΔ».

Προέβλεψε ακόμη ότι θα υπάρξουν νέα κύματα λάσπης, ψέματος και ύπουλων αντιπερισπασμών, ένα σύστημα, όπως είπε, που έκανε τα πάντα για να κατακτήσει την εξουσία και θα κάνει τα πάντα για να τη διατηρήσει. «Δεν πανηγυρίζουμε προκαταβολικά, δουλεύουμε καθημερινά δίπλα στον πολίτη και κάνουμε το πρόγραμμά μας γνωστό», υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Αν σου άρεσε κάνε