Στη Βουλή δικογραφίες και αιτήματα άρσης ασυλίας για πρώην υπουργούς

Στη Βουλή δικογραφίες και αιτήματα άρσης ασυλίας για πρώην υπουργούς

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 21:19 Δημιουργία 28/03/19, 21:09

TAGS

Δικογραφίες κατά νυν ή πρώην υπουργών, καθώς και αιτήματα για την άρση της ασυλίας βουλευτών διαβιβάστηκαν την Τετάρτη στη Βουλή από τη Δικαιοσύνη.

Μία από τις ποινικές δικογραφίες στρέφεται κατά του τέως υπουργού Εσωτερικών, Πάνου Σκουρλέτη, και του τέως αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Νίκου Τόσκα, σχετικά με τους χειρισμούς τους στην πυρκαγιά στο Μάτι. Η δικογραφία αυτή σχηματίστηκε έπειτα από μήνυση πολίτη που έχασε στενούς συγγενείς του από την πυρκαγιά.

Άλλη δικογραφία που διαβιβάστηκε αφορά πρώην υπουργούς της κυβέρνησης Καραμανλή (Φάνη Πάλλη-Πετραλιά, Δημήτρη Αβραμόπουλο, Γιώργο Αλογοσκούφη), για απιστία στην υπηρεσία σχετικά με τη μη έκδοση της απαιτούμενης υπουργικής απόφασης για την είσπραξη του ποσού του rebate από φαρμακευτικές εταιρείες και την απόδοσή του στα ασφαλιστικά ταμεία το 2008.

Στους δικαστικούς φακέλους που έφτασαν στη Βουλή περιλαμβάνεται, τέλος, και αίτημα για την άρση ασυλίας του πρώην υπουργού Άμυνας, Πάνου Καμμένου, έπειτα από μήνυση του πρώην υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά, για τους ισχυρισμούς του περί εξυπηρέτησης συμφερόντων του Τζορτζ Σόρος.

Αν σου άρεσε κάνε