Κλίμα εθνικών εκλογών στο δρόμο προς τις ευρωκάλπες

Κλίμα εθνικών εκλογών στο δρόμο προς τις ευρωκάλπες

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 08:50 Δημιουργία 29/03/19, 08:41
Αρθρογράφος: Γιάννης Σαραντάκος
ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΑΡΑΝΤΑΚΟΣ

Το κρίσιμο στοίχημα που αφορά τον δημοψηφισματικό χαρακτήρα των επικείμενων ευρωεκλογών φαίνεται να κερδίζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος δεν παραλείπει σε κάθε δημόσια παρέμβασή του να τονίζει την ανάγκη οι πολίτες να γυρίσουν «την πλάτη» στην λογική της «χαλαρής ψήφου» και να καταδικάσουν την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα.

Όλες οι δημοσκοπήσεις που προβλήθηκαν τις τελευταίες 48ωρες επιβιώνουν ότι κυριαρχεί κλίμα εθνικών εκλογών. Η πόλωση έχει αγριέψει, ενώ η ατζέντα που θα υπάρξει στον δρόμο προς τις κάλπες θα είναι αμιγώς ελληνοκεντρική.

Είναι χαρακτηριστικό ότι χθες σε νέα έρευνα (της εταιρείας pulse για λογαριασμό του Skai) , η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών (ποσοστό 76%) δηλώνει ότι θα ψηφίσει το ίδιο κόμμα στις ευρωεκλογές και στις εθνικές εκλογές, ενώ ένα πολύ μικρό (13%) ποσοστό εκφράζει την αντίθετη άποψη.

Στην παράσταση νίκης η ΝΔ κυριαρχεί με ποσοστό 61% με τον ΣΥΡΙΖΑ να βρίσκεται στο 23%, ενώ και στην καταλληλότητα για πρωθυπουργός, ο κ. Μητσοτάκης προηγείται με 36% και ακολουθεί ο κ. Τσίπρας με 25%.

Στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει το 32,5% με τον ΣΥΡΙΖΑ να βρίσκεται στο 22,5%.

Ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος μεταβαίνει και πάλι στη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να συζητήσει με Βορειοελλαδίτες επιχειρηματίες το ζήτημα των μακεδονικών προϊόντων και την επίθεση των Σκοπιανών ως προς τους τίτλους των δικών τους προϊόντων, θέτει ξεκάθαρα πολιτικά διλήμματα στους πολίτες , ζητώντας υψηλό ποσοστό για το κόμμα του και ευρεία διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Στην ομιλία του χθες στην κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ ο ίδιος ζήτησε οι πολίτες να καταδικάσουν την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ και να ψηφίσουν για το μέλλον της χώρας .

Όπως είχε δημοσιεύσει το Xrimaonline.gr, ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε με σκληρή γλώσσα και στην προσπάθεια δημιουργίας νέων κομμάτων στον χώρο της κεντροδεξιάς. «Φωτογράφισε» τον κ. Τσιτουρίδη, αλλά και την κυρία Παπακωώστα, κάνοντας λόγο για «γραφικά μορφώματα που εκφράζουν μόνον προσωπικές φιλοδοξίες.

«Λυπάμαι που θα το πω αυτό»- πρόσθεσε - «αλλά είδαμε κάποιοι που φτιάχτηκαν από αυτή την παράταξη, που δεν θα υπήρχαν πολιτικά χωρίς τη ΝΔ, να θυμούνται αίφνης ότι υπάρχουν. Και με την χορηγία πάντοτε του ΣΥΡΙΖΑ και της κρατικής ΕΡΤ ανέλαβαν να εκτελέσουν μια αποστολή που στρέφεται μόνον κατά της ΝΔ. Είναι ντροπή».

Αν σου άρεσε κάνε