Απασφάλισε ο Ακάρ - «Έπος η επιχείρηση Αττίλας»

Απασφάλισε ο Ακάρ - «Έπος η επιχείρηση Αττίλας»

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 11:33 Δημιουργία 29/03/19, 11:08

Ανεβάζει περαιτέρω το θερμόμετρο στις ελληνοτουρκικές σχέσεις ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ, χαρακτηρίζοντας την επιχείρηση Αττίλας, ως ένα «έπος», ενώ παρασημοφορεί τους Τούρκους βετεράνους της εισβολής του 1974 στη Κύπρο σε σχετική εκδήλωση.

Συγκεκριμένα, ο Χουλουσί Ακάρ υποστήριξε ότι «ένα έπος έχει γραφτεί το 1974 στην Κύπρο. Από τους ήρωές μας, τους νεκρούς μας, και από εσάς. Εμείς ήρθαμε πιο αργά στην Κύπρο τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο του 1974. Είχαμε έρθει στην Κύπρο για να σας βοηθήσουμε όμως εσείς είχατε τελειώσει τη δουλειά».

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας τόνισε, επίσης, ότι η παρουσία της Τουρκίας στην Κύπρο «θα συνεχίσει να είναι η εγγύηση της ασφάλειας και της ειρήνης στα πλαίσια των συμφωνιών συμμαχίας και εγγυήσεων».

Παράλληλα, σύμφωνα με το κυπριακό SigmaLive, υπογράμμισε ότι «και στο Αιγαίο Πέλαγος είμαστε υπέρ της φιλίας, της ειρηνικής επίλυσης, των σχέσεων καλής γειτονίας, του δικαίου και των δικαιωμάτων. Αλλά θέλουμε όλοι να γνωρίζουν ότι δεν θα επιτρέψουμε κανένα τετελεσμένο, δεν θα θυσιάσουμε το παραμικρό δικαίωμα του ιερού μας έθνους και ότι στο θέμα αυτό θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί στο πλαίσιο της νόμιμης άμυνας και του Διεθνούς Δικαίου».

Ο Χουλουσί Ακάρ επισήμανε ότι «αναμένουμε από όλους να μένουν μακριά από προκλήσεις, να δείχνουν κατανόηση και να συναισθάνονται τις καταστάσεις. Αναμένουμε όλοι να βάλουν καλά στο κεφάλι τους ότι θα αντιδράσουμε σε οποιαδήποτε κίνηση εναντίον μας. Σε αυτό το θέμα, θα συνεχίσουμε να είμαστε της αντίληψης “αν πεθάνω γίνομαι ήρωας, αν ζήσω γίνομαι βετεράνος”» ανέφερε καταλήγοντας ο Τούρκος υπουργός Αμυνας.




Αν σου άρεσε κάνε