Στην αντεπίθεση η ΝΔ για το πολιτικό «παιχνίδι» με τη... διαφθορά

Στην αντεπίθεση η ΝΔ για το πολιτικό «παιχνίδι» με τη... διαφθορά

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 08:55 Δημιουργία 01/04/19, 08:45

TAGS

Στην αντεπίθεση και στο πεδίο της διαφθοράς περνά η ΝΔ, στελέχη της οποίας αναμένουν έναν νέο γύρο «λάσπης» απο την πλευρά της κυβέρνησης.

Σε αυτό το πολιτικό «παιχνίδι» βουλευτές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης εντάσσουν την ανάσυρση του θέματος των δανείων που έλαβαν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, αλλά και την αναζοπύρωση της φημολογίας σχετικά με την Novartis και την κλήση από την δικαιοσύνη πρώην υπουργών των κυβερνήσεων Σαμαρά, Παπανδρέου και Καραμανλή.

Στενοί συνεργάτες του κ. Μητσοτάκη εκφράζουν ευθέως την εκτίμηση ότι η σκανδαλολογία είναι το «τελευταίο χαρτί» του κ. Τσίπρα, μετά τις δημοσκοπήσεις της τελευταίας εβδομάδας που δείχνουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ βαδίζει προς μια ξεκάθαρη ήττα στις ευρωεκλογές, με διαφορά που θα αγγίζει και θα ξεπερνά τις 10 ποσοστιαίες μονάδες.
Ωστόσο, η ΝΔ δεν προτίθεται να κρατήσει αμυντική στάση. Ήδη, πέρασε στην αντεπίθεση, θέτοντας θέματα που αφορούν τον Μανώλη Πετσιτη, ο οποίος φέρεται να ήταν στενός συνεργάτης του Νίκου Παππά και τον συνδέουν με τον δικηγόρο των off shore εταιρειών, κ. Αρτεμίου, που με την σειρά του είχε συνοδεύσει στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στο πολυσυζητημένο ταξίδι στην Βενεζουέλα.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης με αφορμή δημοσιεύματα του κυριακάτικου Τύπου για τον κ. Πετσιτη, γίνεται λόγος για «παρέα του Μαξίμου που εμπλέκεται σε μεγάλο οικονομικό σκάνδαλο», ενώ καλείται προσωπικά ο πρωθυπουργός να δώσει απαντήσεις «για τις σκοτεινές δραστηριότητες Παππά, Πετσιτη , Αρτεμίου».

«Ο κ.Τσίπρας δεν μπορεί άλλο να κρύβεται», καταλήγει η ανακοίνωση της ΝΔ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εντός της εβδομάδας στο ζήτημα είναι πιθανό να παρέμβει και ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος δεν αποκλείει ένταση της σκανδαλολογίας, προκειμένου να καλυφθούν επικοινωνιακά οι αντιδράσεις στο εσωτερικό της χώρας για το ταξίδι του κ. Τσίπρα αύριο, Τρίτη στα Σκόπια.

Δεν είναι τυχαίο, αναφέρουν στο Xrimaonline.gr «γαλάζια στελέχη», ότι τα τελευταία 24ωρα υπάρχει και πάλι έντονη φημολογία περί νέων δήθεν αποκαλύψεων για την υπόθεση Novartis και μάλιστα οι όποιες ειδήσεις προαναγγέλονται για τις επόμενες ημέρες, όταν δηλαδή ο πρωθυπουργός θα είναι στην γειτονική μας χώρα.

Η ανάλυση που κάνουν στην οδό Πειραιώς, είναι πως στην κυβέρνηση έδειξαν να υποτιμούν αρχικά το Σκοπιανό, θεωρώντας ότι θα «ξεφουσκώσει» με την πάροδο των εβδομάδων - μηνών, αλλά μετά τις τελευταίες δημοσκοπήσεις που εμφανίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ να καταρρέει στη Βόρεια Ελλάδα, επιχειρούν να το προσπεράσουν, αναδεικνύοντας άλλα ζητήματα και αποπροσανατολίζοντας την κοινή γνώμη.

Για τη ΝΔ, το Σκοπιανό παραμένει στην πρώτη γραμμή και θεωρείται βέβαιο ότι ο πρόεδρος του κόμματος μετά την τριήμερη περιοδεία που έκανε την προηγούμενη εβδομάδα σε Θεσσαλονίκη, Πέλλα και Σέρρες, ετοιμάζει νέα επίσκεψη, αυτή την φορά στην Ήπειρο.

Αν σου άρεσε κάνε