Στα Σκόπια με νέο «αφήγημα» ο Αλέξης Τσίπρας

Στα Σκόπια με νέο «αφήγημα» ο Αλέξης Τσίπρας

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 11:27 Δημιουργία 02/04/19, 11:21

Έφτασε στα Σκόπια ο Αλέξης Τσίπρας με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος λίγο μετά τις 10.30 το πρωί της Τρίτης, με τη συνοδεία δέκα υπουργών της κυβέρνησής του και επιχειρηματιών.

Τον Αλέξη Τσίπρα υποδέχτηκαν η εκ των αντιπροέδρων της κυβέρνησης των Σκοπίων και υπουργός Άμυνας Ραντμίλα Σεκερίνσκα και ο υπουργός Οικονομίας Κρέσνικ Μπεκτέσι.

Ο πρωθυπουργός χαιρέτησε τους δημοσιογράφους και μπήκε στο αυτοκίνητό του με προορισμό το προεδρικό μέγαρο των Σκοπίων.

Στη συνέχεια, στο αυτοκίνητο που μεταφέρει τον Έλληνα πρωθυπουργό μπήκε και η Περιστέρα Μπαζιάνα.

Σε ανάρτησή του στο Twitter που έγινε τη στιγμή της άφιξης στα Σκόπια ο Αλέξης Τσιπρας έγραψε ότι «Ελλάδα και Βόρεια Μακεδονία οφείλουν να είναι εταίροι και σύμμαχοι».

Αν και η πολιτική σκηνή της γειτονικής χώρας έχει εισέλθει σε προεκλογική περίοδο, ωστόσο οι προβολείς στρέφονται στην επίσκεψη του κ. Τσίπρα.

Τόσο ο ίδιος όσο και ο Ζόραν Ζάεφ προσπαθούν να πείσουν για τα δήθεν «οικονομικά οφέλη» της Συμφωνίας των Πρεσπών για… εσωτερική κατανάλωση.

Ωστόσο, το κλίμα στην Ελλάδα γύρω από το ζήτημα του Σκοπιανού παραμένει ιδιαίτερα άγριο, όπως προκύπτει τόσο από τα ευρήματα των δημοσκοπήσεων, που δείχνουν τον ΣΥΡΙΖΑ να καταποντίζεται στη Βόρεια Ελλάδα, όσο και από τις συνεχόμενες αποδοκιμασίες στελεχών του κόμματος της Αριστεράς από πολίτες εντός κι εκτός χώρας.

Ενδεικτικό δε και το «άκυρο» Βορειοελλαδίτικων επιχειρηματιών ως προς τη σημερινή αποστολή.

Αν σου άρεσε κάνε