Έγγραφο-ντοκουμέντο: Άνοιξαν οι λογαριασμοί του Πετσίτη στην Κύπρο

Έγγραφο-ντοκουμέντο: Άνοιξαν οι λογαριασμοί του Πετσίτη στην Κύπρο

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 13:04 Δημιουργία 02/04/19, 13:00

Έγγραφο-ντοκουμέντο, το οποίο αποδεικνύει πως οι κυπριακές Αρχές έχουν προχωρήσει στο άνοιγμα των λογαριασμών του Μανώλη Πετσίτη, φέρνει σήμερα στη δημοσιότητα η ιστοσελίδα newsbomb.

Όπως αναφέρεται στο συγκεκριμένο έγγραφο, οι αρμόδιες αρχές της Κυπριακής Δημοκρατίας έχουν ξεκινήσει να ερευνούν τις δραστηριότητες του Μανώλη Πετσίτη στην Κύπρο και ειδικότερα τις σχέσεις του με τους δικηγόρους των offshore του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, Άρτεμη Αρτεμίου, Λάμπρο Πιερή και Σωτηράκη Παναγιώτου.

Έρευνες επίσης γίνονται και στον Έφορο Εταιρειών, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν ο Μανώλης Πετσίτης συμμετέχει σε εταιρείες εγγεγραμμένες στην Κύπρο, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Όπως σημειώνει το newsbomb, τις σχετικές έρευνες για τον Μανώλη Πετσίτη πραγματοποιεί η Μονάδα Καταπολέμησης Αδικημάτων Συγκάλυψης (ΜΟΚΑΣ) της Κύπρου, της οποίας ηγείται η διακεκριμένη εισαγγελέας Εύα Ρωσσίδου-Παπακυριακού.

Στη βάση της έρευνας της ΜΟΚΑΣ, μπόρεσε να καταγραφεί το πώς συγκεκριμένες εταιρείες τις οποίες διαχειρίζονται οι Παναγιώτου, Πιερής και Αρτεμίου «έκρυβαν» σε offshore χρήματα προερχόμενα από τη λιπασματοβιομηχανία ELFE, αλλά και να αποκαλυφθούν οι οικονομικές σχέσεις Πετσίτη με άλλους επιχειρηματίες.

Αν σου άρεσε κάνε