ΝΔ: «Παιχνίδι εντυπώσεων» η επίσκεψη Τσίπρα στα Σκόπια

ΝΔ: «Παιχνίδι εντυπώσεων» η επίσκεψη Τσίπρα στα Σκόπια

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 09:50 Δημιουργία 03/04/19, 09:46
Αρθρογράφος: Γιάννης Σαραντάκος
ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΑΡΑΝΤΑΚΟΣ

Ως ένα παιχνίδι εντυπώσεων και ως προσπάθεια εξωραϊσμού της κατάστασης που επικρατεί στις σχέσεις με την γειτονική χώρα, ερμηνεύει η ΝΔ την επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στα Σκόπια.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος αναμένεται να τοποθετηθεί δημόσια επί του ζητήματος, εκτιμά ότι ο πρωθυπουργός «έστησε ένα επικοινωνιακό σόου, προκειμένου να πείσει τους Έλληνες ότι όλα βαίνουν καλώς και ότι η Ελλάδα θα κάνει μια οικονομική απόβαση στα Σκόπια».

Ωστόσο, όπως επισημαίνουν στενοί του συνεργάτες «οι Έλληνες επιχειρηματίες δεν περίμεναν την συμφωνία των Πρεσπών για να δραστηριοποιηθούν στην γειτονική χώρα, ενώ η αποστολή που μετέβη στα Σκόπια, δεν έλυσε τα υπαρκτά προβλήματα που αφορούν τα Μακεδονικά προϊόντα».

Είναι χαρακτηριστική η ανακοίνωση που εξέδωσε αργά χθες το απόγευμα το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, στην οποία τονίζεται ότι «η επιζήμια συμφωνία των Πρεσπών έχει ήδη κριθεί στην συνείδηση των Ελλήνων και αυτό δεν μπορεί να το αλλάξει οποιαδήποτε επικοινωνιακή απόπειρα εξωραϊσμού της από τον κ. Τσίπρα». «Θα το συνειδητοποιήσει, άλλωστε, σε 54 ημέρες από σήμερα, στις κάλπες της 26ης Μαΐου ή και νωρίτερα, εάν προκαλέσει εθνικές εκλογές».

Πάντως, το Σκοπιανό, ακόμη και μετά τη χθεσινή επίσκεψη Τσίπρα στην γειτονική χώρα, θα εξακολουθήσει να αποτελεί μία εκ των δύο βασικών αιχμών της ΝΔ στην πορεία προς τις κάλπες. Οι μετρήσεις που επικαλούνται «γαλάζια στελέχη», καταγράφουν την οργή των πολιτών -ειδικά στην Βόρεια Ελλάδα- και το όλο θέμα όχι μόνον δεν ξεχνιέται, αλλά αντίθετα παραμένει ένα από τα βασικά κριτήρια για την ψήφο σημαντικού τμήματος της εκλογικής βάσης.

Εκτός από το Σκοπιανό, ο πρόεδρος της ΝΔ συνεχίζει την στροφή του στα ζητήματα της καθημερινότητας, πραγματοποιώντας επισκέψεις σε γειτονιές της Αττικής. Χθες, Τρίτη περπάτησε στα Σεπόλια, όπου συναντήθηκε με πολίτες, άκουσε τα προβλήματα τους και ξεχώρισε αυτό της ασφάλειας, αλλά και της υπερφορολόγησης.

Ο κ. Μητσοτάκης δεσμεύτηκε για την μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30%, ενώ ταυτόχρονα διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση της ΝΔ θα πατάξει την εγκληματικότητα και δεν θα επιτρέψει να υπάρχουν περιοχές - άβατα για την αστυνομία.

Υπενθυμίζεται ότι στο πλαίσιο του πρόσφατου ταξιδιού του στην Θεσσαλονίκη, ο ίδιος είχε επισκεφθεί περιοχές της Β’ Περιφέρειας, ενώ παλαιότερα είχε μεταβεί σε υποβαθμισμένες περιοχές της Αττικής.

Ο πρόεδρος της ΝΔ θα συνεχίσει να αξιοποιεί στο έπακρον τις δυνατότητες της άμεσης επικοινωνίας με τους πολίτες, κάτι που ελάχιστα μέλη της κυβέρνησης μπορούν να κάνουν σε αυτή την χρονική συγκυρία.

Αν σου άρεσε κάνε