ΝΔ: Ο ΣΥΡΙΖΑ περνά στην ιστορία ως κυβέρνηση των κατασχέσεων και των πλειστηριασμών

ΝΔ: Ο ΣΥΡΙΖΑ περνά στην ιστορία ως κυβέρνηση των κατασχέσεων και των πλειστηριασμών

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 11:34 Δημιουργία 03/04/19, 11:32

Νέες βολές κατά της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ για την πολιτική της υπερφορολόγησης και το «μπαράζ» κατασχέσεων και πλειστηριασμών εξαπολύει η ΝΔ.

«Η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα περνάει στην ιστορία ως η κυβέρνηση των φόρων, των κατασχέσεων και των πλειστηριασμών», αναφέρει ο αναπληρωτής τομεάρχης Οικονομικών του κόμματος, Απόστολος Βεσυρόπουλος, αναφερόμενος στα τελευταία στοιχεία της ΑΑΔΕ.

Η κυβέρνηση «οδηγεί στο περιθώριο και την απόγνωση ένα μεγάλο μέρος της ελληνικής κοινωνίας», τονίζει ο βουλευτής της Ν.Δ.

Όπως αναφέρει, τα στοιχεία της ΑΑΔΕ για το 2018 είναι αποκαλυπτικά:

-Έγιναν κατασχέσεις σε 816.721 τραπεζικούς λογαριασμούς για χρέη προς το δημόσιο.

-1.168.438 φορολογούμενοι υπέστησαν αναγκαστικά μέτρα είσπραξης έναντι 1.050.077 το 2017.

-Διπλασιάστηκαν οι εγγραφές υποθηκών σε ακίνητα πολιτών που έχουν χρέη προς την εφορία.

-Ο αριθμός των πολιτών, που έχουν οφειλές στην εφορία, παραμένει σταθερά πάνω από τα 4 εκατομμύρια.

-Το σύνολο των οφειλών των πολιτών προς την Εφορία ξεπερνά τα 104 δισ. ευρώ εκ των οποίων μόνο ένα ποσό της τάξης των 3,69 δισ. ευρώ βρίσκεται σε ρύθμιση.

«Οι Έλληνες πολίτες εξαπατήθηκαν από τον κ. Τσίπρα, τον πλήρωσαν και τον πληρώνουν πολύ ακριβά. Η χώρα πρέπει να κάνει μια νέα αρχή. Η πολιτική αλλαγή είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την εξασφάλιση ισχυρής και διατηρήσιμης ανάπτυξης. Ανάπτυξη που θα επιτρέψει στους πολίτες να ανασάνουν οικονομικά και να ατενίζουν με μεγαλύτερη αισιοδοξία το μέλλον», καταλήγει ο ίδιος.

Αν σου άρεσε κάνε