Γιατί ο Ακάρ έσπευσε να πάει στα Σκόπια αυθημερόν;

Γιατί ο Ακάρ έσπευσε να πάει στα Σκόπια αυθημερόν;

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 12:17 Δημιουργία 03/04/19, 11:56

Επίσημη επίσκεψη στα Σκόπια πραγματοποιεί ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ, σήμερα Τετάρτη, ενώ θα έχει κύκλο επαφών με την πολιτική ηγεσία της χώρας.

Ο χρόνος της επίσκεψης του Τούρκου υπουργού Αμύνης προκαλεί, ωστόσο, ερωτηματικά, καθώς έρχεται μόλις μία μέρα μετά την «μετάβαση» του Έλληνα πρωθυπουργού στη γείτονα. Μια επίσκεψη που συνοδεύτηκε με εξαγγελίες για επιχειρηματική, ενεργειακή αλλά και αμυντική συνεργασία των δύο χωρών, όπως και με τον αυξανόμενο «κίνδυνο» τα Σκόπια να βρεθούν στην αγκαλιά της ΕΕ, με τις «ευλογίες» της Ελλάδας.

Υπενθυμίζεται πως χθες υπογράφηκε συμφωνία Αμυντικής Συνεργασίας μεταξύ του Υπουργείου Εθνικής 'Αμυνας της Ελληνικής Δημοκρατίας και του Υπουργείου 'Αμυνας της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας.

Ο Αλέξης Τσίπρας υπογράμμισε ότι η υπογραφή της συμφωνίας μεταξύ των υπουργείων Άμυνας των δύο χωρών περιλαμβάνει σημαντικούς και κρίσιμους τομείς, όπως η αμυντική βιομηχανία, οι στρατιωτικές πληροφορίες, αλλά και η επιτήρηση του εναέριου χώρου της Βόρειας Μακεδονίας από την Ελληνική Αεροπορία.

«Η επίσκεψη αυτή αποτελεί ένα ακόμα βήμα για την εμπέδωση του ηγετικού ρόλου της Ελλάδας στη Νοτιο-Ανατολική Ευρώπη, ως πυλώνα ειρήνης, σταθερότητας και ανάπτυξης», τόνισε μάλιστα στις δηλώσεις του ο Έλληνας πρωθυπουργός.

Όσων αφορά το πρόγραμμα της επίσκεψης Ακάρ, θα συναντηθεί με την ομόλογό του, Ραντμίλα Σεκερίνσκα και ακολούθως θα έχει επαφές με τον πρόεδρο της Βουλής των Σκοπίων Ταλάτ Τζαφέρι, τον πρόεδρο της χώρας Γκιόργκι Ιβανόφ και τον πρωθυπουργό Ζόραν Ζάεφ.

Αν σου άρεσε κάνε