«Βαριά» τα τρία τελευταία ονόματα στην ευρωλίστα της ΝΔ

«Βαριά» τα τρία τελευταία ονόματα στην ευρωλίστα της ΝΔ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 11:35 Δημιουργία 04/04/19, 10:59
Αρθρογράφος: Γιάννης Σαραντάκος
ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΑΡΑΝΤΑΚΟΣ

Τρεις θέσεις έχουν μείνει πλέον κενές στην ευρωλίστα της ΝΔ, μετά και την ανακοίνωση τεσσάρων νέων υποψηφίων από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του του Xrimaonline.gr, τα πρόσωπα που θα κλείσουν το ευρω-ψηφοδέλτιο, έχουν ήδη βρεθεί, αλλά δεν ανακοινώνονται ακόμη, προκειμένου να αποτελέσουν την έκπληξη της ΝΔ, αλλά και να κερδηθούν οι εντυπώσεις, καθώς θα έχει προηγηθεί η αντίστοιχη δημοσιοποίηση της ευρωλίστας του ΣΥΡΙΖΑ.

Θα πρόκειται, όπως τονίζουν «γαλάζια» στελέχη, για «βαρια - αναγνωρισίμα ονόματα» που θα προέρχονται από τον ακαδημαϊκό χώρο, τις ένοπλες δυνάμεις και τον αθλητισμό – πολιτισμό.

Ακούγεται έντονα το όνομα του επίτιμου αρχηγού ΓΕΕΘΑ και πρώην εκπροσώπου της χώρας στο συμβούλιο του ΝΑΤΟ κ. Μ. Κωσταρακου και της δημοσιογράφου κυρίας Βίκυς Φλέσσα. Ο διεθνής μπασκετμπολίστας Δημήτρης Διαμαντίδης αν και συζήτησε ουσιαστικά το ενδεχόμενο να είναι υποψήφιος, εντούτοις τελικά δεν είπε το «ναι» και κατά συνέπεια αναζητήθηκε άλλο προβεβλημένο πρόσωπο από τον χώρο του Αθλητισμού.

Ανάλογη κατάληξη είχε και η περίπτωση του δημοσιογράφου Γιώργου Αυτιά, για τον οποίο δεν επιβεβαιωνεται από καμία πλευρά ότι υπήρξε veto. Η συνάντηση του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη το περασμένο καλοκαίρι στην Κρήτη είναι υπαρκτή, το θέμα πράγματι ετέθη, αλλά – όπως βεβαιώνουν πρόσωπα που γνωρίζουν το παρασκήνιο – δεν προχώρησε στη συνέχεια.

Από τον χώρο της πολιτικής, δεν φαίνεται μέχρι ώρας ότι θα υπάρξει κάποια άλλη προσθήκη, μετά την μετακίνηση της κυρίας Σπυράκη από το ψηφοδέλτιο της Α' Θεσσαλονίκης στην ευρωλίστα.

Άλλωστε, το πολιτικό στίγμα της ΝΔ στις επικείμενες ευρωεκλογές δίδεται κυρίαρχα από τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη, ο οποίος ατύπως (εφόσον δεν υπάρχει λίστα αλλά σταυρός προτίμησης) είναι ο επικεφαλής του ευρω-ψηφοδελτιου.

Χθες, οι υποψήφιοι που ανακοινώθηκαν, είναι η χειρουργός γυναικολόγος Χιουμεϊρά Αμετ Ογλού που θα είναι και η εκπρόσωπος της μειονότητας στο ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ, ο γνωστός καθηγητής διεθνούς πολιτικής και συνεργάτης του Ιδρύματος «Κ. Καραμανλής» Δημήτρης Καιρίδης, η δικηγόρος και πρώην Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Βασιλική Λαζαράκου και η επίσης δικηγόρος και Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Γυναικών, Αφροδίτη Μπλέτα.

Σε πολιτικό επίπεδο, σήμερα αναμένεται δημόσια παρέμβαση του κ. Μητσοτάκη για το θέμα Πετσιτη, που έχει αναδείξει η ΝΔ, μετά και τα βίντεο που δείχνουν ότι το εν λόγω στέλεχος ήταν στο μέγαρο Μαξίμου ακόμη και την βραδιά του δημοψηφίσματος το 2015.

Ο πρόεδρος της ΝΔ με την παρέμβαση του (συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό Οpen) θα θέσει εκ νέου τα ερωτήματα προς τον πρωθυπουργό για τον ρόλο του κ. Πετσιτη στην κυβέρνηση, για τις σχέσεις του με τον υπουργό Νίκο Παππά, καθώς για τη φημολογία για σχέσεις με συγκεκριμένους επιχειρηματίες.

Αν σου άρεσε κάνε