Τι προβλέπει τροπολογία Συριζαίων για έλεγχο πόθεν έσχες

Τι προβλέπει τροπολογία Συριζαίων για έλεγχο πόθεν έσχες

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 13:30 Δημιουργία 04/04/19, 13:27

Τροπολογία για "την ενίσχυση της αξιοπιστίας του ελέγχου" πόθεν έσχες και την αξιοποίηση της άρσης τραπεζικού, χρηματιστηριακού, φορολογικού και επαγγελματικού απορρήτου κατά τον έλεγχο των δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης από τα όργανα ελέγχου, κατέθεσαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Κοζομπόλη και Σπ. Λάππας στο νομοσχέδιο "Σύσταση, συγκρότηση και αρμοδιότητες της Κεντρικής Επιτροπής Κωδικοποίησης και άλλες διατάξεις" το οποίο ψηφίζεται σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής.

Όπως σημειώνεται στην τροπολογία "η αξιοποίηση των πληροφοριών που συλλέγονται από άρση τραπεζικού, χρηματιστηριακού, φορολογικού και επαγγελματικού απορρήτου είναι προϋπόθεση για την ολοκλήρωση κάθε ελέγχου αρμοδιότητας της Επιτροπής".

Και στην συνέχεια: "Στο τέλος του άρθρου 3Β του ν. 3213/2003 προστίθεται παρ. 9, ως εξής: "Μέχρι την 30η Σεπτεμβρίου 2019 με απόφαση του Προέδρου της Βουλής και των Υπουργών Οικονομικών και Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων καθορίζεται ενιαίος κανονισμός διαδικασιών ελέγχου δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης για όλα τα όργανα ελέγχου του παρόντος νόμου".

Αν σου άρεσε κάνε