Υπόθεση Πετσίτη: Καλείται στη Βουλή η επικεφαλής της Αρχής για το Ξέπλυμα

Υπόθεση Πετσίτη: Καλείται στη Βουλή η επικεφαλής της Αρχής για το Ξέπλυμα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 14:28 Δημιουργία 04/04/19, 14:15

«Καίνε» οι εξελίξεις γύρω από την επίμαχη υπόθεση Πετσίτη εν μέσω μίας «άγριας» προεκλογικής περιόδου. Τελικά, δεκτό έγινε το αίτημα της αντιπολίτευσης να κληθεί στην Επιτροπή Θεσμών η επικεφαλής της Αρχής, Άννα Ζαϊρη, με την αντιπρόεδρο της Βουλής Τασία Χριστοδουλοπούλου να δηλώνει την Πέμπτη πως συναινεί.

Μάλιστα, η ίδια, εκ μέρους της κυβέρνησης, δήλωσε ακόμη ότι συναινεί να προσέλθει στη Βουλή και ο υπάλληλος που απομακρύνθηκε από την υπόθεση Μανώλη Πατσίτη, όταν ανακάλυψε την προσπάθεια κουκουλώματος.

«Επειδή είναι προεκλογική περίοδος και υπάρχει μια απίστευτη νοσηρότητα στην πολιτική ζωή και επειδή δεν μπορεί να λέγονται αυτά τα πράγματα χωρίς να υπάρχουν απαντήσεις γιατί αρρωσταίνουν τις συνειδήσεις των ανθρώπων που τα ακούνε και επειδή είτε είναι σκάνδαλο είτε συμψηφισμός σκανδάλων πρέπει με απόλυτη διαφάνεια να διερευνηθούν όλα εγώ συναινώ στο να έρθει η κ. Ζαϊρη όπως και να έρθει και ο υπάλληλος που παραιτήθηκε και έφυγε από την υπηρεσία.»

Όμως η κ. Χριστοδουλόπουλου χαρακτήρισε ως fake news τα δημοσιεύματα του τύπου το τελευταίο διάστημα και γύρω από αυτή την υπόθεση και γύρω από άλλες υποθέσεις και ζήτησε να συνταχθεί ειδική έκθεση από το ΕΣΡ.

Η κλήση στην Επιτροπή της Αντεισαγγελέως κρίθηκε επιβεβλημένη από την Αντιπολίτευση, μετά την επιστολή παραίτησης που έστειλε προϊστάμενος της Αρχής, ο οποίος ερευνούσε τις υποθέσεις του Λαυρεντιάδη και τον ρόλο του Πετσίτη στο σκάνδαλο ΔΕΠΑ, σε άλλη υπηρεσία και μάλιστα σε θέση υπαλλήλου. Υστερα από αυτό αμέσως υπέβαλε την παραίτησή του.

«Να καλέσουμε και το Εθνικό συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασής για να συνταχθεί ειδική έκθεση για τα fake news δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτό το πράγμα δεν μπορεί να λειτουργεί το κράτος, η δικαιοσύνη, οι αρχές οι ελεγκτικοί μηχανισμοί με βάση τα δημοσιεύματα του τύπου τα οποία αποδεικνύεται κάθε φορά είναι παντελώς κατασκευασμένα».

Η ΝΔ ζήτησε αφού τελειώσει η κατάθεση της Ζαΐρη να κληθεί ο κ. Κιτσάκος και η κ. Χριστοδουλοπούλου απάντησε θα καλέσουμε εδώ όσους θέλετε, θα την κάνουμε εδώ η δίκη.

Αν σου άρεσε κάνε