Η Ζορμπά υπερασπίζεται την απόφαση του ΚΑΣ για τον Πειραιά

Η Ζορμπά υπερασπίζεται την απόφαση του ΚΑΣ για τον Πειραιά

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 20:15 Δημιουργία 04/04/19, 20:13

ην πεποίθηση ότι οι γνωμοδοτήσεις του ΚΑΣ είναι η εγγύηση και η ασφάλεια που χρειάζονται οι επενδυτές εξέφρασε με δηλώσεις της η Μυρσίνη Ζορμπά εξ αφορμής της τελευταίας γνωμοδότησης του για την οριοθέτηση και κήρυξη αρχαιολογικού χώρου στον Πειραιά, ενώ κατηγόρησε τη ΝΔ πως χρησιμοποιεί τις αποφάσεις του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου για «μικροπολιτικούς λόγους».

Με δηλώσεις της στο ΑΜΠΕ, η υπουργός Πολιτισμού χαρακτήρισε «μεγάλο το ατόπημα» της Νέας Δημοκρατίας που χρησιμοποίησε τη γνωμοδότηση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου για να ασκήσει κριτική σχετικά με την επένδυση της Cosco και την οικονομική δραστηριότητα στο μεγαλύτερο λιμάνι της χώρα.

«Το ΚΑΣ δεν είναι ούτε «αριστερό» ούτε «δεξιό». Απαρτίζεται από διακεκριμένους επιστήμονες και είναι ένα σοβαρό και υπερκομματικό όργανο που στάθηκε στο ύψος του με τη γνωμοδότησή του, η οποία εγκρίνει υπό όρους το αρχικό αναπτυξιακό πρόγραμμα και τη μελέτη διαχείρισης (επενδυτικό master plan) του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς. Άλλωστε με τον δήμαρχο Πειραιά, κ. Γιάννη Μώραλη συζητήσαμε στο γραφείο μου αναλυτικά και έλαβε τις αναγκαίες εξηγήσεις. Οι γνωμοδοτήσεις του ΚΑΣ είναι η εγγύηση και η ασφάλεια που χρειάζονται οι επενδυτές και η ΝΔ κάνει λάθος να τις αμφισβητεί με τόση επιπολαιότητα», συμπληρώνει.

Η κ. Ζορμπά, επικρίνει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι «συστηματικά προσπαθεί να πολιτικοποιήσει το ζήτημα της Πολιτιστικής Κληρονομιάς» και αναρωτιέται πως «από τη μια κόπτεται για την Ιστορία της χώρας και από την άλλη θέλει να τη σβήνει, πριμοδοτώντας μια επιθετική και αυθαίρετη οικοδομική και επενδυτική δραστηριότητα».

Αν σου άρεσε κάνε