Φτάνει... Βουλή η πολιτική κόντρα για την καυτή υπόθεση Πετσίτη

Φτάνει... Βουλή η πολιτική κόντρα για την καυτή υπόθεση Πετσίτη

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 10:54 Δημιουργία 05/04/19, 10:48
Αρθρογράφος: Γιάννης Σαραντάκος
ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΑΡΑΝΤΑΚΟΣ

Στη Βουλή μεταφέρεται πλέον η πολιτική αντιπαράθεση για την υπόθεση του Μανώλη Πετσίτη, τον οποίο η ΝΔ εμφανίζει - επικαλούμενη συγκεκριμένο βίντεο - ως «άνθρωπο του Μεγάρου Μαξίμου» και ως σταθερό συνομιλητή επιχειρηματιών, όπως είναι ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζήτησε και πέτυχε να κληθεί στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας η επικεφαλής της Αρχής για την καταπολέμηση του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος, Άννα Ζαΐρη αλλά και το στέλεχος που - σύμφωνα με πληροφορίες - παραιτήθηκε από την Αρχή εξαιτίας εμποδίων που συναντούσε στην έρευνα της υπόθεσης.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζητεί από τον πρωθυπουργό να απαντήσει σε σειρά ερωτημάτων, με κυρίαρχο αυτό των σχέσεων του κ. Πετσίτη με την υπουργό Νίκο Παππά και με αλλά στελέχη του Μεγάρου Μαξίμου.

Βουλευτές της ΝΔ θα προχωρήσουν ένα βήμα περισσότερο, ταυτίζοντας τον κ. Πετσίτη με τον κ. Τσίπρα και δεν διστάζουν να μιλήσουν για διαμεσολάβηση του συγκεκριμένου ανθρώπου μεταξύ της κυβέρνησης και επιχειρηματικών συμφερόντων και να συνδέσουν τον κ. Πετσίτη, με τον δικηγόρο των off shore, κ. Αρτεμίου και το ταξίδι στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ στη Βενεζουέλα.

Σε κάθε περίπτωση, η υπόθεση αυτή θα έχει συνέχεια και όπως επισημαίνουν στενοί συνεργάτες του κ. Μητσοτάκη, τα στοιχεία που πιστοποιούν την ύπαρξη σκοτεινών σημείων στην όλη υπόθεση θα δημοσιοποιηθούν το αμέσως προσεχές διάστημα.

Την ίδια ώρα, εκτός από την υπόθεση Πετσίτη, η ΝΔ κάρτα ψηλά στην δίκη της ατζέντα και το Σκοπιανό. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην εφ’όλης της ύλης συνέντευξη που παραχώρησε αργά χθες το βράδυ (τηλεοπτικός σταθμός Open) δήλωσε απόλυτα βέβαιος για την απόφασή του να καταψηφίσει την συμφωνία των Πρεσπών και διερωτήθηκε για το εάν και ο πρωθυπουργός είναι τόσο βέβαιος για την ορθότητα της δίκης του απόφασης.

«Γιατί ο κ. Τσίπρας δεν πηγαίνει στην Μακεδονία να εξηγήσει στους πολίτες την άποψή του; Να κάνει ανοιχτές συζητήσεις με τους πολίτες».

«Δίνει σε κανέναν στην αίσθηση ότι ο κ. Τσίπρας αισθάνεται άνετα με την απόφαση του;», διερωτήθηκε.

Στην ίδια συνέντευξη, ο πρόεδρος της ΝΔ δήλωσε υπερήφανος για την οικογένειά του και «εξαιρετικά υπερήφανος για τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη», αλλά διευκρίνισε ότι οι πολίτες γνωρίζουν πλέον και την δίκη του πορεία στην πολιτική.

Ο ίδιος απέρριψε, τέλος, τα περί «καραμανλικής συνιστώσας» στον ΣΥΡΙΖΑ. Είπε ότι δεν γνωρίζει και δε ενδιαφέρεται να μάθει, ποιος είναι ο «Ράσπουτιν» στο εσωτερικό της κυβέρνησης, ενώ έπλεξε το εγκώμιο των κ.κ. Καραμανλή και Σαμάρα, λέγοντας ότι ο καθένας στηρίζει με τον τρόπο του τη ΝΔ.

Αν σου άρεσε κάνε