ΣΥΡΙΖΑ κατά Μητσοτάκη για τα περί «ανταλλαγής» Πρεσπών - συντάξεων

ΣΥΡΙΖΑ κατά Μητσοτάκη για τα περί «ανταλλαγής» Πρεσπών - συντάξεων

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 14:39 Δημιουργία 05/04/19, 14:33

Πυρά κατά Κυριάκου Μητσοτάκη εξαπέλυσε την Παρασκευή ο ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή τις χθεσινές δηλώσεις του προέδρου της ΝΔ όπου επανέλαβε την άποψη του για «ανταλλαγή» της συμφωνίας των Πρεσπών με τη μη περικοπή στις συντάξεις.

Σε σχετική ανακοίνωση, ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει πως «τη χτεσινή του συνέντευξη στο Open, ο κ. Μητσοτάκης, πέρα από τις γνωστές αντικοινωνικές θέσεις του, και την αμήχανη αλλά αποκαλυπτική τοποθέτηση για το σκάνδαλο Novartis δεν ντράπηκε να επαναλάβει τις αθλιότητές του περί δήθεν ανταλλαγής του Μακεδονικού με τη μη περικοπή των συντάξεων».

«Με αυτήν την ακραία λαϊκιστική, εθνικιστική και συνωμοσιολογική του αναφορά, που θα ζήλευαν ο Όρμπαν και Σαλβινι, ο αρχηγός της Ν.Δ. εκθέτει τη χώρα μας διεθνώς. Όχι επειδή κανείς πιστεύει αυτές τις ανοησίες, αλλά επειδή δείχνει το επίπεδο της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη χώρα μας, μιας αντιπολίτευσης που βαδίζει στον ολισθηρό δρόμο του εθνολαϊκισμού», επισημαίνει και προσθέτει: «Τον καλούμε, ενάμιση μήνα πριν τις ευρωεκλογές, να πει και ποιοι από τους Ευρωπαίους και το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα συμμετείχαν σε αυτήν την συναλλαγή. Και, βέβαια, αν θεωρεί ότι η συμφωνία των Πρεσπών είναι προδοτική και αποτέλεσμα συναλλαγής, να δηλώσει ότι θα την ακυρώσει. Αλλιώς δεν είναι τίποτα άλλο, παρά ένα ποντίκι που βρυχάται».

Αν σου άρεσε κάνε