«Καρφιά» Κοτζιά κατά ΣΥΡΙΖΑ και νέα επίθεση στους ΑΝΕΛ

«Καρφιά» Κοτζιά κατά ΣΥΡΙΖΑ και νέα επίθεση στους ΑΝΕΛ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ Δημιουργία 06/04/19, 16:09

Εκτενή αναφορά στη Συμφωνία των Πρεσπών και στο πώς αυτή αντιμετωπίστηκε από την κυβέρνηση προκειμένου να μην δυσαρεστηθεί «ο ακροδεξιός της εταίρος» έκανε ο Νίκος Κοτζιάς στην εισήγησή του στην Κ.Ε. του ΠΡΑΤΤΩ.

Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών, που δήλωσε ότι θα στηρίξει το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ χωρίς όμως να δίνει λευκή επιταγή ή επιταγή επ΄αόριστον , σημείωσε πως με τη στήριξη αυτή «πρέπει να δείξουμε με την πράξη και την ψήφο μας ότι είμαστε υπέρ της Ευρώπης των πολιτών, των λαών, των πατρίδων και όχι της Ευρώπης των αγορών, των τραπεζών, της αυθαιρεσίας.

Μιλώντας για τη Συμφωνία των Πρεσπών τόνισε ότι απελευθερώνει την Ελλάδα και την κάνει πρωταγωνιστή στην ευρύτερη περιοχή, ενώ παράσχει τη δυνατότητα δημιουργίας στρατηγικών σχέσεων με γείτονες και αναβαθμίζει την ασφάλεια στη περιοχή.

Καταλόγισε ευθύνες στην κυβέρνηση διότι, ενώ είχε κάνει προγραμματισμό για μια καμπάνια στη Βόρεια Ελλάδα, αρνήθηκε να την υλοποιήσει και εξαπέλυσε σκληρή επίθεση κατά του Πάνου Καμμένου. «Δεν ήθελε να θίξει τον τελειωμένο πια σύμμαχό της. Μόνοι μας παλεύαμε επί μήνες τη συμφωνία. Δεν είχε αντίρρηση να τρώμε εμείς την εσωτερική ύβρη και εκείνη τη διεθνή αναγνώριση για τη συμφωνία» είπε και πρόσθεσε: «δυστυχώς η ανεκτικότητα στον ακροδεξιό λόγο, συμπεριφορά και δράση της ηγεσίας των ΑΝΕΛ, και η άρνηση ουσιαστικά της κυβέρνησης να εκλαϊκεύσει τη Συμφωνία των Πρεσπών για να μην ενοχλήσει τον ακροδεξιό της εταίρο έφερε μικρότερα ποσοστά αποδοχής της Συμφωνίας».

Ο κ. Κοτζιάς επισήμανε ότι «η ανοχή στον εθνικό συκοφάντη» ήταν ένα κομβικό σημείο. «O εθνικός συκοφάντης αφέθηκε επί μήνες να κάνει καμπάνια ενάντια στη Συμφωνία των Πρεσπών με ορολογία αντίστοιχη εκείνης της Χρυσής Αυγής και των ακροδεξιών κύκλων της ΝΔ», είπε και σημείωσε ότι «αυτή η στάση μπορεί να δημιουργήσει μακρόχρονα και ιστορικά μεγάλα προβλήματα στην Αριστερά, όπως ακριβώς το´89 στο οποίο πάλι εμείς ήμασταν στην αριστερά που το αντιπαλέψαμε. Εμείς πρώτοι καταγγείλαμε το βρώμικο '89 και πρώτοι το πληρώσαμε».

Επίσης, επιτέθηκε στα ΜΜΕ λέγοντας ότι «η εξωτερική πολιτική και οι επιτυχίες της κινδύνευσαν και κινδυνεύουν από την επιπολαιότητα και τη στενή οπτική των ολιγαρχών της χώρας και των ΜΜΕ που διαθέτουν. Κινδύνευσαν και από ορισμένες επιλογές εκείνου του τμήματος της κυβέρνησης που ήταν υπό την ηγεσία των ΑΝΕΛ».

Αν σου άρεσε κάνε