Φιάσκο... το «σκάνδαλο του αιώνα» - «Σκευωρία» καταγγέλλει η ΝΔ

Φιάσκο... το «σκάνδαλο του αιώνα» - «Σκευωρία» καταγγέλλει η ΝΔ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 09:33 Δημιουργία 09/04/19, 09:08
Αρθρογράφος: Γιάννης Σαραντάκος
ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΑΡΑΝΤΑΚΟΣ

Κλίμα ακραίας πόλωσης προκαλούν οι κατηγορίες ένθεν - κακείθεν για σκάνδαλα, διαφθορά, πολιτικό χρήμα και όπως φαίνεται αυτά θα είναι και τα θέματα που θα κυριαρχήσουν στην πορεία προς τις κάλπες της 26ης Μαΐου.

Η κυβέρνηση «απαντά» στις καταγγελίες της αντιπολίτευσης για τον Μανώλη Πετσίτη με την υπόθεση Novartis, ενώ η ΝΔ ζητεί και εντός Βουλής την αποπομπή της Γ.Γ. καταπολέμησης της διαφθοράς, Νατάσσας Ξεπαπαδέα λόγο ταυτόχρονης ενασχόλησής της με εταιρεία του Αρτ. Αρτεμίου.

Σε ό,τι αφορά την Novartis, στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θεωρούν ότι δικαιώνονται οι καταγγελίες που είχαν κάνει περί σκευωρίας, καθώς η Δικαιοσύνη αρχειοθέτησε ήδη την υπόθεση Πικραμένου, ενώ έκρινε ότι απαιτείται περαιτέρω έρευνα για αλλά «γαλάζια» στελέχη, όπως είναι οι κ.κ. Σαμαράς και Γεωργιάδης. «Που είναι το μεγαλύτερο σκάνδαλο όλων των εποχών που είχε προαναγγείλει η κυβέρνηση;», διερωτώνται στενοί συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Σε κάθε περίπτωση, για τη ΝΔ, όπως βεβαιώνουν μιλώντας στο Xrimaonline.gr υψηλόβαθμα κομματικά πρόσωπα, η υπόθεση Novartis δεν θα μπορέσει να λειτουργήσει αποπροσανατολιστικά από τις αποκαλύψεις γύρω από τον Μανώλη Πετσίτη και την Νατάσσα Ξεπαπαδέα.

Χθες, η Πειραιώς επανήλθε στο ζήτημα και αφού επανέλαβε το αίτημα για άμεση αποπομπή της Γ. Γ. για την καταπολέμηση της διαφθοράς, κάλεσε και πάλι την κυβέρνηση να τοποθετηθεί.

«Γιατί δεν έχει αποπεμφθεί ήδη η κυρία Ξεπαπαδέα, όταν αποδεικνύεται ότι διορίστηκε, ως λύκος για να φυλάει τα πρόβατα;» διερωτάται ο αναπληρωτής εκπρόσωπος της ΝΔ Γιάννης Μαστρογεωργίου.

«Ένα 24ωρο μετά την αποκάλυψη ότι και η Γενική Γραμματέας κατά της Διαφθοράς Αναστασία Ξεπαπαδέα συνδέεται με το κύκλωμα Αρτεμίου-Πετσίτη-Παππά, η κυβέρνηση παριστάνει ότι δεν άκουσε. Ξαναρωτάμε λοιπόν ευθέως τον κ. Τζανακόπουλο: Με ποιά ιδιότητα μπαινόβγαινε ο κ. Πετσίτης στο Μαξίμου;

Ποιά είναι η σχέση του Νίκου Παππά με τον Αρτέμη Αρτεμίου που έστελνε παράνομα χρήματα στον Μανώλη Πετσίτη;

Και γιατί δεν έχει αποπεμφθεί ήδη η κυρία Ξεπαπαδέα όταν αποδεικνύεται ότι διορίστηκε ως λύκος για να φυλάει τα πρόβατα;».

Στο πολιτικό στόχαστρο του κ. Μητσοτάκη βρίσκονται οι κ.κ. Τσίπρας και Παππάς και για τον λόγο αυτό τα «γαλάζια» στελέχη ταυτίζουν σε όλες τους τις τοποθετήσεις τον κ. Πετσίτη με τον πρωθυπουργό, αλλά και με τον κ. Αρτεμίου, δικηγόρο των off shore που είχε συνοδεύσει στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στο ταξίδι τους στη Βενεζουέλα.

Το σύνολο των θεμάτων αυτών (Πετσίτης, Ξεπαπαδέα, υποψηφιότητα Πέτρου Κόκκαλη) αποτελεί – σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη – την κατάρρευση στην πράξη της ρητορικής περί του ηθικού πλεονεκτήματος της Αριστεράς.

Αν σου άρεσε κάνε