«Αποθέωση»... Novartis και «ασπίδα» σε Πετσίτη από Τζανακόπουλο

«Αποθέωση»... Novartis και «ασπίδα» σε Πετσίτη από Τζανακόπουλο

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 14:34 Δημιουργία 09/04/19, 14:07

Να υπογραμμίζει τη σημασία που δίνει η κυβέρνηση στις νέες εξελίξεις γύρω από την υπόθεση Novartis και να διασκεδάσει τις αντιδράσεις γύρω από την υπόθεση Ξεπαπαδέα-Πετσίτη προσπάθησε ο Δημήτρης Τζαανακόπουλος, στην έκτακτη ενημέρωση των πολιτικών συντακτών το μεσημέρι της Τρίτης.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, απαντώντας για την υπόθεση Novartis, με αφορμή τη σημερινή αποστολή της δικογραφίας στη Βουλή, ανέφερε πως «η υπόθεση Novartis από την αρχή κατατρομοκράτησε τις δυνάμεις του παλιού καθεστώτος και οδήγησε σε αντιδράσεις ενδεικτικές της νοοτροπίας τους ότι αποτελούν τους νόμιμους και αιώνιους ιδιοκτήτες της χώρας και των θεσμών. Η Novartis είναι ένα από τα μεγαλύτερα αν όχι το μεγαλύτερο σκάνδαλο που έχει αντιμετωπίσει η ελληνική δικαιοσύνη» συμπλήρωσε.

Μιλώντας για τις αντιδράσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης, ο κ. Τζανακόπουλος είπε πως «οι αντιδράσεις τους είναι αυτές που τους εκθέτουν ανεπανόρθωτα. (...) Η δικαιοσύνη πρέπει να αφεθεί απερίσπαστη να ολοκληρώσει το έργο της».

Κάνοντας ειδική αναφορά στη ΝΔ, δήλωσε πως « ΝΔ επιχειρεί με απαράδεκτες παρεμβάσεις στη δικαιοσύνη να δημιουργήσει την αίσθηση ότι πρόκειται για μια στημένη υπόθεση. Αυτή η στάση εκθέτει την ίδια τη ΝΔ».

Για την υπόθεση Πετσίτη, ο κ. Τζανακόπουλος σημείωσε ότι «εγώ θεωρώ ότι δεν υπάρχει υπόθεση Πετσίτη.

Η κυρία Ξεπαπαδέα υπήρξε δικηγόρος μιας εταιρείας που εμπορεύεται ιατρικά είδη εδώ και 20 χρόνια. Την εκπροσώπησε σε μια υπόθεση σε δικαστήριο. Δεν μπορώ να κατανοήσω τι μεμπτό υπάρχει. Η κα Ξεπαπαδέα, για να δέχεται τέτοια επίθεση κάτι καλό θα έχει κάνει στη ΓΓ Διαφθοράς, γι'αυτό και θα συνεχίσει να βρίσκεται σε αυτή τη θέση για καιρό» πρόσθεσε.

Αφήνοντας και πάλι αιχμές για μερίδα του Τύπου, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υποστόηριξε πως «όσο κάποια λαγωνικά της πληρωμένης δημοσιογραφίας από την πλευρά της αντιπολίτευσης θα συνεχίσουν να παράγουν ψευδείς ειδήσεις, τόσο εμείς θα πεισμώνουμε.Σκανδαλολογία είναι αυτά που καταλογίζονται στην κυρία Ξεπαπαδέα. Το γεγονός ότι έχουμε δικαστικές εξελίξεις στην υπόθεση Novartis δεν είναι σκανδαλολογία, είναι πραγματικά γεγονότα».

Για το ΔΝΤ

Σε ερώτηση για προπληρωμή δανείου ΔΝΤ, ο εκπρόσωπος απάντησε πως «πράγματι, υπάρχουν επεξεργασίες για να γίνουν κινήσεις διαχείρισης του επιτοκιακού χρέους που θα δώσουν περιθώρια για κοινωνικές παρεμβάσεις. Έχουμε ελευθερία ως προς τα μέσα. Όταν υπάρξουν συγκεκριμένες κινήσεις, συμφωνημένες, θα γίνουν ανακοινώσεις».

Για το νομοσχέδιο με τη ρύθμιση των 120 δόσεων, ο κ. Τζανακόπουλος είπε ότι «πρέπει να δούμε μια σειρά από τεχνικές λεπτομέρειες για τη ρύθμιση για τις 120 δόσεις. Πριν το τέλος Απριλίου, αυτές οι ρυθμίσεις θα έχουν έρθει στη Βουλή και θα υλοποιούνται».

Σε ερώτηση για τις αντιδράσεις από την τελευταία απόφαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου στον Πειραιά, απάντησε ότι «είναι ψευδής και κατασκευασμένη είδηση η πληροφορία ότι η COSCO σκέφτεται να μετακομίσει στην Ιταλία λόγω της απόφασης του ΚΑΣ».

Το «άνοιγμα» στην κεντροαριστερά

Σχετικά με τα όσα έχουν ειπωθεί για την εκδήλωση που έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ το περασμένο Σάββατο στο Γαλάτσι για την «Προοδευτική Συμμαχία», ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ότι «το ΚΙΝΑΛ πλέον δεν μπορεί να εκφράσει τμήμα του προοδευτικού χώρου. Ειδικά από τότε που συγκυβέρνησε με τη ΝΔ, ταυτιζόταν όλο και περισσότετρο με τη Δεξιά και άφηνε κενό πολιτικό χώρο που δεν μπορεί πλέον να εκπροσωπήσει.

Ακόμα, βάζοντας τέλος στα σενάρια για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, ο κ. Τζανακόπουλος είπε πως «οι εκλογές θα γίνουν τον Οκτώβριο του 2019».

Αν σου άρεσε κάνε