Συμμετοχή των Βρετανών στις ευρωεκλογές ζήτησε η Γεννηματά

Συμμετοχή των Βρετανών στις ευρωεκλογές ζήτησε η Γεννηματά

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 19:40 Δημιουργία 10/04/19, 19:27

Μια εύλογη παράταση, με την προϋπόθεση διεξαγωγής ευρωεκλογών στο Ηνωμένο Βασίλειο μπορεί να αποβεί προς όφελος όλων, τόνισε η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, προσερχόμενη στην προσύνοδο των ηγετών του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος, σημειώνοντας παράλληλα πως «σεβόμαστε την ετυμηγορία του Βρετανικού λαού».

«Δεδομένων των συνθηκών, η συμμετοχή των Βρετανών στις ευρωεκλογές θα αποκαλύψει τι πραγματικά θέλουν τώρα, σχεδόν τρία χρόνια μετά. Πράγμα για το οποίο σήμερα, όλοι μας, μόνο υποθέσεις μπορούμε να κάνουμε», πρόσθεσε.

Παράλληλα, ανέφερε πως «η έξοδος του Ην. Βασιλείου δεν αποτελεί μια θετική εξέλιξη για τις χώρες μέλη ή για την Ένωση. Έχοντας πάντα υπόψη μας το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος του Ιουνίου του 2016».

«Όσο συνεχίζεται η συζήτηση για το Brexit ,μέσα σε ασφυκτικά πλαίσια, τόσο τροφοδοτούνται ο ευρωσκεπτικισμος και ο εθνολαϊκισμός και δεν μας δίνεται η δυνατότητα να εστιάσουμε στα ουσιώδη προβλήματα και προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι πολίτες της Ένωσης», επεσήμανε η κ. Γεννηματά.

«Θεωρώ λοιπόν ότι θα πρέπει να διευκολύνουμε το Ην. Βασίλειο και το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο να δώσει την αναγκαία παράταση αλλά κάτω από συγκεκριμένες προϋποθέσεις που θα διασφαλίζουν την απρόσκοπτη λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η βασικότερη από αυτές είναι οι Ευρωεκλογές στον Ηνωμένο Βασίλειο», κατέληξε.

Αν σου άρεσε κάνε